Haberler

Ünlü Yatırımcı Bitcoin (BTC) Ve Çin’in Dijital Yuan’ını Karşılaştırdı

Geçtiğimiz günlerde Bitcoin (BTC) sahibi olduğunu açıklayan dünyanın en zenginlerinden biri oaln Bridgewater Associates’in kurucusu Ray Dalio, Bitcoin’le ilgili yeni bir açıklamasıyla yeniden gündeme geldi.

“Alternatif Para Birimi”

Christine Tan’ın yönettiği CNBC programına konuk olan ünlü yatırımcı, Bitcoin’in “Alternatif bir para birimi” olduğunu söyledi. Sonrasında mevcut para birimlerinin dijitalleşmiş versiyonları ile alternatif para birimleri arasında ayrım yapmanın önemli olduğunu sözlerine ekleyen Dalio, BTC gibi köklü olan coinleri vurguluyor.

Blockchain’i kullanarak oluşturulan yeni para birimlerinin alternatif para birimi olarak nitelendirdiği Bitcoin’den farklı olduğunu savunan Dalio, her sözünde BTC’nin dijitalleşmeye karşı bir alternatif para birimi olduğu üzerine duruyor.

Bitcoin Ve Dijital Yuan Rekabeti

Çin’in oluşturduğu dijital Yuan’ın kripto para piyasasının lideri BTC ile rekabet edebileceğine ancak piyasanın tamamına hükmedemeyeceğine değinen Dalio, e-RMB’nin ulusallaşması halinde başka bir alternatif olabileceğini belirtiyor.

Çin Merkez Bankası tarafından düzenlenen Dijital Yuan (e-RMB) projesinin ulusallaşsa da birtakım dezavantajları olacağından da bahseden Dalio, Dijital dolara da değinmeyi pas geçmedi. Dalio’nun dijital dolar için yorumu, uygulanabilir ancak rekabetçi olmayacağı, yönünde oldu.

Son olarak dün itibariyle haftalık kapanışı yapan Bitcoin (BTC), aylık kapanış olan bugünde yükselmeye başladı. 37.457 dolara kadar yükselen BTC, volatil hareketlerine devam ederek yayın saati itibariyle 36.780 dolar üzerinden işlem görüyor.

En Son Yazılar

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15

Büyük Yatırımcılar Bu Seviyelerden Bitcoin (BTC) Satın Alıyor mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2023 yılının başlamasıyla birlikte yepyeni bir başlangıç yaptı. 16…

16.02.2024 - 20:07

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04

Bitcoin Borsası Bybit, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Bybit, bugün itibariyle yeni bir duyuru paylaştı. Sektörün en eski platformlarından…

16.02.2024 - 17:51