Bitcoin (BTC)

Ünlü İsimden Büyük Bitcoin (BTC) İtirafı: Yanılmışım

Barstool Sports kurucusu ve milyonların takip ettiği Dave Portnoy, Bitcoin (BTC) alımı ile bütün sektörde gündem maddesi haline gelmişti. Portnoy’un Bitcoin henüz 20.000 doların üzerine çıkmadan yaptığı bu alıma Chainlink de eklendi. Ancak piyasadaki kısa vadeli düşüş Portnoy’u korkuttu ve zararla elindeki bütün kripto paraları satmasına neden oldu.

Bitcoin’lerini Sattığı İçin Pişman

Barstool Sports kurucusu, Bitcoin’in önce 40.000 dolar, sonra 50.000 doların üzerine çıkmasından sonra bunun hakkında yaptığı açıklamalarda BTC’lerini sattığı için pişman olmadığını vurgulamıştı. Portnoy, “acil durum basın açıklaması” videosunda ise Bitcoin’in 61.000 dolar üzerine çıkması ile pişman olduğunu itiraf etti.

13 Ağustos tarihinde 200.000 dolarlık Bitcoin alımı yapan Portnoy, 21 Ağustos tarihinde ise bunları sattı. Portnoy şu an satışı yapmasaydı sadece elindeki BTC’lerin değeri 1 milyon doların üzerinde olabilirdi. Ünlü isim yaptığı son dakika açıklamasında bütün BTC yatırımcılarını tebrik etti:

“Bütün BİTCOİN YATIRIMCILARINI TEBRİK EDİYORUM. YANILDIĞINDA, YANILMIŞ OLURSUN. BEN ŞU AN TEKRAR BİTCOİN ALAMAM VE İŞLERİ BERBAT ETTİĞİMİ KABUL EDİYORUM.”

Portnoy aslında daha önce hızlı karar alıp ciddi zararlar etmişti. Şubat ayının başlarında GameStop yatırımı yapan Portnoy, terste yakalanınca zararına da olsa elindeki her şeyi sattı. Ünlü isim, bu panik satışı ile 700.000 dolar zarar yaşadı. Blockstream CSO’su Samson Mow ise Portnoy’a yönelik açıklamasında 61.000 dolardan bile BTC alabileceğini ifade etti.

En Son Yazılar

Bitcoin Ayısı Capo, BTC ve Altcoin’ler Hakkındaki Son Düşüncelerini Paylaştı!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir isim olan Crypto Capo, yaptığı paylaşımlarla yatırımcıların dikkatini…

17.02.2024 - 23:32

SICAK GELİŞME: Bu Haber ile Türklerin Takibindeki Bir Altcoin Uçuşa Geçti!

Son dakikalarda Türk kripto para yatırımcıları The Guardian'ın İstanbul Başakşehir Futbol kulübü hakkında paylaştığı habere…

17.02.2024 - 22:19

Büyük Kripto Yatırımcıları, Binance’de Listeli Bu Altcoin’e Yüklü Yatırımlar Yapıyor!

Kripto para sektöründeki kritik süreç devam etmekte. Her ne kadar lider kripto para birimi Bitcoin…

17.02.2024 - 21:28

DİKKAT: Bu Ülkede Bankaların Bitcoin ve Altcoin İşlemleri Yasaklandı! İşte Detaylar..

Honduras Ulusal Bankacılık ve Menkul Kıymetler Komisyonu (CNBS), yerel bankaların dijital varlıklarla işlem yapmasını ve…

17.02.2024 - 20:16

Binance’deki Bu Altcoin’in Kurucusu, Kendi Ürününün de Satış Yapıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Curve…

17.02.2024 - 18:42

Küçük Yatırımcılar Bitcoin’de (BTC) Satış, Büyük Yatırımcılar İse Alım Yapıyor!

Kripto para sektöründe hafta sonu itibariyle bazı geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Her ne kadar…

17.02.2024 - 17:05