Bitcoin (BTC)

Ünlü CTO’ya Göre Bitcoin’de (BTC) Düşüş Bu Tarihlerde Bitebilir

Bitcoin (BTC) fiyatı neredeyse aylardır devam eden yükselişine hafif bir düzeltme ile ara verdi. BTC/USD paritesi son 48 saat içerisinde %15’e yakın düşüş yaşadı ve 58.000 dolar seviyesinden 50.400 dolara kadar değer kaybı görüldü. Toplam piyasa değeri bu düşüş ile yeniden 1 trilyon doların altına çekilen Bitcoin, ünlü bir yöneticiye göre ise yakında düşüşünü noktalayabilir.

Bitcoin Fiyatının Düşüşü Nisan Ayında Bitebilir

Delphi Digital CTO’su Luke Saunders, yayınladığı son tweetinde yatırımcılara korkmama çağrısında bulundu. Saunders aynı zamanda ABD’deki vergi döneminin yakında biteceğini belirterek aslında mart ayının neredeyse her yıl böyle geçtiğine de vurgu yapmış oldu.

ABD’nin vergi sezonu genellikle 1 Ocak tarihinde başlıyor ve vergi beyanının son tarihi olan 15 Nisan dönemine kadar devam ediyor. Bu da Bitcoin sahibi kurumların vergi beyannamesinden çıkarmak için ellerindeki BTC’leri satıp aslında kısa süreli bir düşüşe neden olmalarını sağlıyor olabilir.

Lider kripto para biriminin yıllara göre performansına bakıldığında da mart ayının neredeyse hep düşüşle sonlandığı görülüyor. Bitcoin fiyatının tam da boğa dönemlerinin sonlarında (2014 ve 2018) mart ayında sert düşüş yaşaması da vergi sezonu iddiasını güçlendirmekte.

Bitcoin’in nisan ayı performansına bakıldığında ise bunun son 5 yılda hiç şaşmadan yükseliş ile noktalandığı görülmekte. İki önemli boğa sezonunda ise asıl yükselişin mayıs ile ekim aylarında yaşadığı da gözlerden kaçmayan bir başka detay.

Yorumları Göster

En Son Yazılar

Bitcoin Ayısı Capo, BTC ve Altcoin’ler Hakkındaki Son Düşüncelerini Paylaştı!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir isim olan Crypto Capo, yaptığı paylaşımlarla yatırımcıların dikkatini…

17.02.2024 - 23:32

SICAK GELİŞME: Bu Haber ile Türklerin Takibindeki Bir Altcoin Uçuşa Geçti!

Son dakikalarda Türk kripto para yatırımcıları The Guardian'ın İstanbul Başakşehir Futbol kulübü hakkında paylaştığı habere…

17.02.2024 - 22:19

Büyük Kripto Yatırımcıları, Binance’de Listeli Bu Altcoin’e Yüklü Yatırımlar Yapıyor!

Kripto para sektöründeki kritik süreç devam etmekte. Her ne kadar lider kripto para birimi Bitcoin…

17.02.2024 - 21:28

DİKKAT: Bu Ülkede Bankaların Bitcoin ve Altcoin İşlemleri Yasaklandı! İşte Detaylar..

Honduras Ulusal Bankacılık ve Menkul Kıymetler Komisyonu (CNBS), yerel bankaların dijital varlıklarla işlem yapmasını ve…

17.02.2024 - 20:16

Binance’deki Bu Altcoin’in Kurucusu, Kendi Ürününün de Satış Yapıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Curve…

17.02.2024 - 18:42

Küçük Yatırımcılar Bitcoin’de (BTC) Satış, Büyük Yatırımcılar İse Alım Yapıyor!

Kripto para sektöründe hafta sonu itibariyle bazı geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Her ne kadar…

17.02.2024 - 17:05