Bitcoin (BTC)

Ünlü CEO: Bitcoin ETF’i Mega Boğanın Önüne Geçebilir!

Hacimsiz bir hafta sonunun ardından 54.659 dolara yükselerek haftalık grafikte yükselen tepe yapan kripto para piyasası lideri Bitcoin (BTC), bu senenin beklenen mega boğası için adım adım ilerliyor.

Yasal tarafta fazlasıyla üzerinde durulan Bitcoin ETF’lerinin bu yükselişle biraz da olsa gözden kaçırıldığı bu zamanda Pantera Capital’in CEO’su Dan Morehead’den önemli bazı açıklamalar geldi.

Bitcoin’e ETF Engeli!

Bitcoin’de yaşanan yükselişlerle BTC’nin şüphesiz bir boğa sezonuna girdiğini söyleyen Dan Morehead, BTC üzerinde onaylanması beklenen ETF’lerin piyasadaki yükseliş hareketinin önüne geçebileceğine işaret ediyor.

Pantera Capital üzerinde Haziran ayında Blockchain için bir değerlendirme mektubu oluşturan CEO, bu mektupta Ekim ayını Çin’in BTC madenciliği hakkındaki yasaklarının ardından yükselişin geleceği zaman olarak nitelendiriyor. Ünlü CEO’nun da dediği gibi Ekim ayının ilk 10 gününde %30’luk bir yükseliş kaydeden BTC, yayın saati itibariyle 56.000 dolar desteği üzerinde yer alıyor.

BTC’deki bu pozitif havayle piyasadaki birçok analist, yılın son çeyreğinin BTC’de yeni ATH seviyesini getireceği üzerine duruyor. Ancak bu noktada Morehead kendisinin da beklediği bu yükseliş hareketine ETF onaylarının ket vurabileceğini ve her şeyin tersine dönebileceğini vurguluyor.

Peki Bu ETF Nedir?

Geleneksel borsalarda; emtialar, hisse senetleri, tahviller ve para birimleri gibi menkul kıymetlerden oluşan yatırım fonu biçimi ETF olarak geçiyor. Yani Türkçede borsa yatırım fonu olarak geçen ETF’ler bir nevi elde eden şirketlerin hisse senedi olarak biliniyor.

Kripto paralarda da değer sapmalarını inceleyen ve geleneksel borsalardaki mantıkla çalışan ETF’in BTC’nin borsalarda hisse senedi olarak alınabilir fonlar haline gelmesini sağlaması bekleniyor. Bu durumda oldukça riskli olan kripto piyasasındaki risklerin aza indirilmesi ve yatırımcıların piyasaya daha çok güvenmesi amaçlanıyor.

En Son Yazılar

Bu Hafta Bitcoin’in (BTC) 48 Bin Dolara Yükselmesiyle, Bu Altcoin’ler Uçuşa Geçti!

Kripto para sektöründe son günlerde volatil yükselişler yaşanıyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) artışları,…

12.02.2024 - 00:03

Yükselişlerden Önce Bitcoin Toplayan Balina, Yüklü BTC Satışı Yapıyor!

Kripto para sektöründe son süreçte sert yükselişler meydana gelmişti. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

11.02.2024 - 23:02

Önümüzdeki Hafta Bu Altcoin’lerde Kilit Açılımları Gerçekleşecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Her ne kadar piyasada yükselişler baskın…

11.02.2024 - 21:57

SON DAKİKA: Fenerbahçe Puan Kaybetti, Bu Altcoin Çöküş Yaşadı!

Geçtiğimiz dakikalarda Fenerbahçe - Alanyaspor müsabakası sona erdi. 2-2'lik beraberlikle biten müsabaka, Fenerbahçe'nin Süper Ligdeki…

11.02.2024 - 21:18

Bitcoin Boğası Justin Sun, Bu Altcoin’de Yakım Yapılacağını Duyurdu!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Tron'un (TRX) kurucusu Justin Sun, attığı…

11.02.2024 - 19:39

Önümüzdeki Hafta Bitcoin, ETH ve Altcoin’lerde Bu Gelişmeler Takip Edilecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu hafta itibariyle lider kripto para…

11.02.2024 - 18:08