Analiz

Ünlü Analistten Can Alıcı ChainLink (LINK) Tahmini

Teksas Eyaleti merkezli danışmanlık hizmetleri şirketi Cane Island Alternative Advisors’un kripto analisti Timothy Peterson, önümüzdeki 2-3 hafta içinde ChainLink (LINK) fiyatının 7 doları görebileceğini tahmin ediyor.

Peterson, daha önce Bitcoin’de 10.000 doları öngörmüş ve hatta Eylül ayının başlarında (11 dolar) LINK’teki düşüşün derinleşeceğini söylemişti. 1 Ekim günü ise ChainLink’in benimseme eğrisini kullandığı bir grafiği yayınladı ve ekledi: ChainLink yaklaşık 2-3 haftada 7 dolara ulaşacağı açıkça ortada.

Metcalfe Kuralı’nın ChainLink Üzerindeki Etkisi

Bir ağdaki kullanıcı sayısının artmasıyla birlikte doğrusal olarak ağ üzerindeki trafiğin de artacağını iddia eden ve ağ etkisi yani “network effect” anlamına gelen Metcalfe kuralı, ChainLink fiyatı üzerinde doğru orantılı bir şekilde etkisini gösteriyor.

Peterson, Eylül ayının sonunda LINK fiyatının 10 dolar altında olacağını tahmin ederken söylediklerini Metcalfe kuralına dayandırmıştı.

Ralli İçin Önceden Uyardı

Peterson, LINK fiyatının 20 dolar olan tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmadan bir hafta önce yükseliş hareketini baloncuğa benzetti ve yatırımcıları dikkatli ilerlemeleri konusunda uyardı. Bu uyarısını 9 Eylül günü, ChainLink çok baloncuklu bir varlık olabilir ve şimdi de çok kabarcıklı görünüyor, yorumu ile taçlandırdı.

ChainLink (LINK) Analizi

LINK, yayın saati itibariyle 9.40 dolar civarında işlem görüyor. Grafiğe baktığımızda 9.10 dolar destek noktası üzerinde güvende olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu seviye altında günlük kapanış yapmamız, Peterson’ın bahsettiği senaryonun gerçekleşmesine neden olabilir. Böylece ChainLink’i 7 dolar seviyelerinde görebiliriz. Yukarıda ise 10.35 dolarlık direnç üzerinde kapanış yapmamız halinde 11.70 ve 12.70 seviyeleri satış için izlenebilir bölgeler olacaktır.

ChainLink (LINK) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

En Son Yazılar

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeleyeceğini Duyurdu, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsası UpBit, paylaştığı altcoin listeleme hamleleri ile gündeme…

07.02.2024 - 16:44

SON DAKİKA: Abu Dabi Global Market, Solana (SOL) Vakfı ile İşbirliği İmzaladı!

Son dakikalarda Reuters'in paylaştığı bilgilere göre Abu Dabi Global Market (ADGM), Solana (SOL) Vakfı ile…

07.02.2024 - 15:26

Bu Popüler Altcoin, 2 Arap Şirketiyle Ortaklık Kurdu! İşte Detaylar..

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Alchemy Pay (ACH), bugün itibariyle yeni…

07.02.2024 - 15:17

Binance, Bitcoin, ETH, USDT ve BNB Rezerv Raporunu Açıkladı! Tehlike Var mı?

Birkaç yıl önce FTX borsasının iflası sonrasında kripto para borsaları şeffaflığı artırmak için rezervlerini kullanıcılarla…

07.02.2024 - 14:48

SICAK GELİŞME: Binance’deki Bu Altcoin, Yakında Birden Fazla Ortaklık Açıklayacağını Duyurdu!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir proje olan LeverFi…

07.02.2024 - 14:18

Bitcoin’deki Düşüşü Doğru Bilen Matrixport Analisti, Yeni BTC Tahminini Paylaştı!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle düşüşlerin yaşandığı görülüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) satış…

07.02.2024 - 14:04