Analiz

Ünlü Analist Plan B, BTC’nin Aylık Kapanışı Sonrası 2013 Boğası Benzerliğini Vurguluyor!

Stock to Flow (S2F) modelini tasarlayan ve bu modeli Bitcoin’e (BTC) uyarlayan ünlü analist Plan B, BTC’de dün itibariyle gerçekleşen aylık kapanışla ilgili twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.

BTC’de arza dayalı olarak uzun vadeli fiyat tahminlerinin yapılmasını sağlayan S2F, aylık kapanışlara göre kırmızıdan maviye doğru bir skalada noktalar şeklinde ilerliyor. Bu skala içinde değişen renkler bir sonraki halvinge kalan süreyi ve fiyatın orta bantta bulunan stok/akış oranına göre ilerleyişini gösteriyor.

Aylık kapanışın ardından bugün S2F’in güncel halini paylaşan Plan B, yeni noktanın 30 – 35 aralığına denk gelen turuncu renkte olduğunu belirtiyor. Kapanışın %35’lik bir düşüşe tabii olduğunu ve BTC’nin düze bir çizgide yükselmeyeceğini bilindiğine değinen analist, boğa piyasalarında bu tarz %35’lik düşüşlerin muhtemel olduğuna işaret ediyor.

BTC’de 2013 Boğası Benzerliği!

Sözlerine BTC’nin 2013 yılındaki hareketlerine benzemeye başladığını ekleyen Plan B, S2F modelinin sağlam olduğunu vurguluyor.

S2F modelinden ziyade BTC grafiğinde aylık mumlar açısından 2013 yılındaki boğa sezonu ve günümüzdeki ilerleyiş karşılaştırıldığında, Ekim 2020’de başlayan yeşil mumların Ekim 2012’deki hareketlere benzerliği dikkat çekiyor. 2012 yılının son çeyreğinde başlayan yükseliş hareketi, günümüzdekiyle benzer bir şekilde 2013 Nisan ayında zirveyi buluyor.

Bitcoin (BTC) Aylık Grafik – Kaynak: Tradingview

2021 yılı itibariyle yine Nisan ayında zirve seviyeyi bulan BTC, Nisan ayını kırmızı kapatarak küçük bir farklılık oluştursa da Mayıs ayındaki %35’lik düşüş 2013 Haziranla eşleşiyor. Nitekim bu düşüş sürecinden sonraki aylarda yükseliş serüvenine devam etmeye başlayan BTC, yıl sonunda hızlı bir yükselişle yeni bir zirve yapıyor.

Son olarak aradaki benzerliğinde devam etmesi halinde S2F modeline dönüldüğünde Plan B’nin de belirttiği gibi BTC’nin yıl sonundaki hedefi 100.000 dolar olarak görülüyor. Ancak bu hareketin yaşanabilmesi için piyasada BTC lehine haberlerin gelmesi gerekiyor.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

En Son Yazılar

Binance’deki Altcoin’lerde Son Durum Ne? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

16.02.2024 - 00:56

Bir Balina Bitcoin Borç Aldı, Bu BTC’leri Ethereum (ETH) ile Takas Etti! Sebebi Ne?

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

15.02.2024 - 23:57

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Marjinden Delist Ediyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, bugün itibariyle son dönemlerin tartışmalı…

15.02.2024 - 23:22

Kripto Balinaları Bugün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımları..

Kripto para sektöründe yükseliş dönemlerinde en çok kazancı sağlayanlar çoğu zaman kripto balinaları oluyor. Yaptıkları…

15.02.2024 - 22:33

SICAK GELİŞME: FED Yöneticisi Bitcoin (BTC) ETF’leri Hakkında Konuşuyor!

Kripto para yatırımcıları uzun bir süre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) spot Bitcoin…

15.02.2024 - 21:46

Popüler Analist: Bitcoin’de (BTC) Düşüş, Bu Altcoin’de Ralli Bekliyor!

Popüler bir kripto para analisti olan Ali Martinez, yaptığı tahminlerle kripto piyasasının gündeminde kalmaya devam…

15.02.2024 - 21:07