Ethereum (ETH)

Twitter Eski CEO’sundan “Ethereum” Odaklı İmalı Web3 Açıklaması!

Twitter’ın çiçeği burnunda eski CEO’su Jack Dorsey, hala hem finans hem de kripto para sektörünün en önemli isimlerinden birisi. Dorsey, kısa süre önce istifa etmesinden sonra Square şirketi için ödeme odaklı adımlar atmaya başladı ve aslında sektörün içerisinde kalacağını belli etti.

Sıkı bir Bitcoin (BTC) destekçisi olan Dorsey, daha önce yaptığı açıklamalarda merkeziyetsizliğin de kesinlikle BTC üzerinden olacağını belirtmişti.

Dorsey sıkı bir BTC fanatiği olmanın yükümlülüklerini yerine getirerek Ethereum’u da (ETH) ara ara eleştirmekte. Son tweetinde de tam olarak buna yönelik bir açıklamada bulunan Dorsey, Web 3.0 eleştirisi ile Ethereum’a “değindi”.

Ethereum ve Web 3.0 Furyası Yalan mı?

Son dönemde özellikle Ethereum ağı ile başlayan ve Ethereum ağını kopyalayan diğer ağlar ile devam eden Web 3.0 furyası, Dorsey’e göre koca bir yalan. Ünlü teknoloji simsarı, kimsenin web 3.0’e sahip olmadığını ve bunun merkeziyetsiz olmadığını vurguladı.

Dorsey’e göre risk sermayeli ve likidite sağlayıcıları aslında Web 3.0’ün gerçek sahibi ve bu asla onların kıskacından kaçamayacak.

Web 3.0 furyasının aslında farklı bir etikete sahip merkezi bir kurum olduğunu vurgulayan Dorsey, insanlara “neye bulaştığınızı bilin” uyarısında bulundu. Dorsey’in bu uyarısında Ethereum lafı geçmese de direkt olarak birçok Ethereum fanatiğinin karşı atağa geçmesi de aslında yapılan imalı paylaşımın yerine ulaştığını göstermekte.

Ethereum’un bunu gerçek anlamda merkeziyetsiz yapıp yapamayacağını ise zaman gösterecek.

En Son Yazılar

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28