Borsa

Türkiye’de Kullanılamayan Binance’in Menkul Kıymet Tokenleri, Tamamen Kaldırılıyor!

Ticari hacme göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, darbe üzerine darbe yedikten sonra popüler bir hizmetini kaldırmaya karar verdi.

Binance’in Başı Dertten Kurtulmuyor

Hong Kong’un menkul kıymet düzenleyicisi SFC, bugün yayınladığı bir gönderide Binance’in ülke içerisinde düzenlenen hiçbir aktivite sunmaya hakkı ve lisansı olmadığını vurguladı. Çin, Kanada, İngiltere, Tayland ve İtalya sonrasında Hong Kong’un da benzer bir adım atması ise Binance’i istemeye istemeye de olsa zorlu bir şey yapmaya itmiş olabilir.

Binance’in kısa süre önce listelediği menkul kıymet tokenleri, bu duyurunun hemen devamında resmen kaldırıldı. An itibarıyla Binance üzerinde menkul kıymet tokenlerinin satışı durduruldu ve 90 günlük süre sonrasında 14 Ekim 2021 tarihinde hepsi platformdan tamamen kaldırılacak.

Binance’in bu hizmeti Türkiye’deki yatırımcılara zaten sunulmuyordu ve aslında bunun da regülasyonlarla ilgili sorunlardan dolayı sunulmadığı biliniyor. Aslında nisan ayından beri Binance’in bu ürünü ile ilgili olumsuz haberler gelmeye devam ediyordu. İlk olarak Almanya, daha sonra da İngiltere konu hakkında uyarılar yayınladı ve Binance’in bu ürününün yasal olarak sunulmadığını ima etti. Almanya’nın finansal regülatörü BaFin konu hakkında yaptığı açıklamada ise Binance’in kendisinden istenen evrakları teslim etmediğini vurgulamıştı.

Binance şu sıralar tamamen regülatörlerin kıskacında kalmış gibi gözüküyor ve neredeyse her gün Binance ile ilgili olumsuz bir haber geliyor. Bu delist etme işlemi de tam olarak bunun için yapılmış olabilir.

En Son Yazılar

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

17.02.2024 - 00:55

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15

Büyük Yatırımcılar Bu Seviyelerden Bitcoin (BTC) Satın Alıyor mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2023 yılının başlamasıyla birlikte yepyeni bir başlangıç yaptı. 16…

16.02.2024 - 20:07

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04