Solana (SOL)

Türk Bitcoin Fenomeni: Solana Devri Kapandı! Hiç Umut Yok mu?

Geçtiğimiz aylarda kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Solana (SOL), ciddi düşüşler yaşadı. Her ne kadar Bitcoin‘in düşüşleri de Solana’nın değer kaybetmesine neden olsa da, asıl olayın FTX iflası olduğu görülüyor.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan FTX, kasım ayının 2. haftasında likidite krizi ile birlikte iflas etti. FTX’in arkasında durduğu projelerde bu iflas ile birlikte çöküş yaşadı.

Türk kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir isim olan Altuğ İşler, konu ile ilgili resmi Twitter hesabı üzerinden şu sözleri paylaştı:

“Solana Sol için “yaşandı bitti saygısızca” diyebiliriz. Geliştiricileri yüzde 90 azaldı, kitleli NFT’ler farklı ağlara kaçıyor. Defi’larında hack kılıklı rug-pull’lar yaşanıyor. Ağın bütün bozukluklarına, arkasında FTX var diye katlanılıyordu artık akıllı paranın Sol’da işi olmaz”

Solana ağında yaşanan bozulmalara ve kesintilere arkasında FTX olduğu için katlanıldığını aktaran İşler, artık Solana için bir devrin kapandığını söylüyor.

Son döneme baktığımızda Solana tabanlı birçok projenin zor günler yaşadığı net bir şekilde görülebilmekte. Çok daha az tercih edilen bir blockchain haline gelen SOL, yavaş yavaş çöküyor.

Türkiye’de de birçok yatırımcısı bulunan Solana’nın ilerleyen yıllarda ise tekrardan eski popülerliğine kavuşması çok zor gibi gözükmekte.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

SON DAKİKA: ABD’de FED’in Yakından Takip Ettiği Veri Açıklandı! Bitcoin (BTC) İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomilerinden bir tanesi olan Amerika Birleşik Devletleri (ABD), finans piyasalarının gündeminde yer almaya…

29.02.2024 - 16:32

Bu Popüler Altcoin Mercedes Benz ile Ortaklık Kurdu, Sert Yükseliş Yaşandı!

Son dakikalarda paylaşılan bilgilere göre popüler bir altcoin olan Biconomy (BICO), ünlü otomobil firması Mercedes-Benz'in…

29.02.2024 - 16:18

SICAK GELİŞME: Binance’de Listeli Bu Altcoin’in Vakfından 10 Milyon Dolarlık Hamle!

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan IOTA'nın Vakfı, BAE ve Afrika'daki tokenizasyon…

29.02.2024 - 16:03

Justin Sun Binance’e 100 Milyon Dolar Gönderdi! Bitcoin mi Yoksa Altcoin mi Alacak?

Kripto para sektörünün en önemli altcoin'lerinden bir tanesi olan Tron'un (TRX) kurucusu Justin Sun, son…

29.02.2024 - 15:16

SON DAKİKA: Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Vadelide Listeleme Kararı Aldı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre dev kripto para borsası Binance, son Launchpool projesi olan PORTAL'ı…

29.02.2024 - 14:03

Binance’deki Bu Altcoin Google ile Anlaştı, Yükseliş Yaşandı! İşte Ayrıntılar..

Bugün itibariyle kripto para sektöründe yükselişlerin hakim olduğu görülebiliyor. Altcoin'lerde yaşanan yükselişler tüm kripto yatırımcılarının…

29.02.2024 - 13:46