Bitcoin (BTC)

Tosuncuk Mehmet Aydın, Bitcoin (BTC) mi Satacak?

Türkiye’de binlerce kişiyi dolandırıp yurtdışına kaçan ve kısa süre öncesine kadar kaçak durumda olan “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın, resmen yurda giriş yaptı. Brezilya’da teslim olup Türkiye’ye getirilen Aydın, İstanbul Emniyet’inde devam eden sorgusunda ise önemli açıklamalarda bulundu.

Tosuncuk’un Gizli Bitcoin Serveti!

Trt Haber tarafından aktarılan bilgilere göre Tosuncuk tam olarak ailesi ile sorun yaşadığı için teslim oldu. Yaptıklarından pişman olduğunu ve borcunun büyük bölümünü ödediğini, kalan borçlarını da ödeyeceğini vurgulayan Tosuncuk, bunu Bitcoin (BTC) satarak gerçekleştirebilir.

2 yılı aşkın süredir 3.762 kişinin mağdur olduğu davada Aydın’ın 22 bin 580 yıldan 75 bin 260 yıla kadar hapsi isteniyor. Daha önce Aydın’ın 3 milyon 90 bin lira değerinde varlıklarına el konulsa da ünlü ismin daha ulaşılamayan ciddi bir serveti daha olduğu tahmin ediliyor. Tosuncuk’un asıl servetinin ise Bitcoin yatırımında bulunduğu iddia ediliyor.

İsmail Saymaz tarafından aktarılan haberde, Çiftlik Bank’ın asıl vurgunu Bitcoin madenciliği ile yaptığı iddia ediliyor. Tosuncuk’un 20 Aralık 2017’de Yapı Kredi Bankası Altıeylül Şubesi’ndeki hesabına “makine alım ödemesi” adı altında 11 milyon TL gönderdiği biliniyor. Bu ödemenin ise BTC madencilik cihazlarına aktarıldığı tahmin edilmekte.

Parayı çekecek olan Hamza Toklu, MASAK tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye gitti ve bu ödemenin Çin Zigong İnnova Technolocy Center isimli şirketten BTC madencilik cihazı almak için yapıldığını vurguladı. Paraya Geyve Sulh Ceza Hakimliği tarafından el konulmuş olsa da Aydın’ın birden fazla BTC madencilik tesisi oluşturduğu biliniyor.

Aydın’ın en az 500 Bitcoin madencilik cihazı satın aldığı aktarılan bilgiler arasında. Bu cihazlar hala kayıp ve bunların 12 Şubat 2018’de 16 MAU 72 plakalı tır ile Dubai’ye gönderildiği iddia ediliyor.

Aydın’ın ise bu sürede ciddi bir BTC geliri elde ettiği ve fiyat 3.000 dolardan 64.000 dolara kadar çıkarken servetine servet kattığı iddia edilmekte. Korkulan olur ve ünlü isim elindeki BTC’leri satarsa, piyasada ciddi bir satış baskısı bile oluşabilir.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, bugün itibariyle yeni bir listeleme kararı aldı.…

31.01.2024 - 11:02

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listelemeye Hazırlanıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, geçtiğimiz dakikalarda…

31.01.2024 - 01:09

İşte Bugünün En Çok Artan ve Düşen Altcoin’lerinin Listesi!

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

31.01.2024 - 00:37

Almanya, 1.2 Milyar Dolarlık Bitcoin’e El Koydu! Bu BTC’ler Satılacak mı?

Bugün itibariyle ticari korsanlık web sitelerini hedef alan bir vergi soruşturmasında Alman polisi, son günlerde…

30.01.2024 - 23:16

Binance’deki Bu Altcoin Bugün ATH Tazeledi, Satışlar Yapılmaya Başlandı!

Kripto para sektöründeki kritik dönemeç devam ediyor. Piyasada alıcılar her ne kadar baskın olsa da,…

30.01.2024 - 22:20

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18