Tether (USDT)

Tether (USDT), Piyasa Hakimiyetini Kaybediyor!

Veriler, en iyi stablecoin olan USDT’nin, UST’nin çöküşünün ardından piyasa hakimiyetinin bir miktar kaybettiğini kanıtlıyor. USDC ve BUSD gibi diğer stablecoinlerde ise oldukça keskin bir büyüme gözlemledi.

Stablecoin, değeri başka bir para birimine veya emtiaya sabitlenmiş bir kripto ürünüdür. Bu türün en popüler kripto paraları USD’yi takip eder, yani fiyatları normalde 1 dolar değerinde sabit kalır ve dolayısıyla “stabil” madeni para adını alır.

Ayın başlarında LUNA‘nın çöküşü çok fazla konuşulmuş olsa da, TerraUSD’nin (UST) çöküş yaşaması kripto piyasasına çok daha büyük zarar verdi.

Çünkü, TerraUSD, piyasadaki en büyük stabilcoinlerden biriydi, hatta bu ayın başında ilk on kripto para arasına girmeyi başarmıştı. Dolayısıyla böyle bir kripto paranın çöküşünün tüm kripto pazarını sarsması şaşırtıcı olmadı.

TerraUSD’den sonraki en çok etkilenenlerden birisi ise, USDT oldu. Piyasada korku yayılırken, yatırımcılar Tether‘lerini panik içerisinde satmak için sıraya girdiler.

Bu satış sırasında stabil kripto paranın fiyatı 0,97 dolara kadar düştü. Neyse ki Tether‘in tekrardan 1 dolar seviyesine ulaşması çok uzun sürmediği görüldü.

UST olayından bu yana, Tether toplam rezervinden yaklaşık 10 milyar dolar kaybetti ve bir numaralı stablecoin’in piyasa hakimiyeti önemli bir darbe ile karşılaştı.

En son haftalık Arcane Research raporundan alınan aşağıdaki grafik, yıl boyunca şimdiye kadarki en iyi stabilcoinlerin piyasa değerindeki eğilimi gösteriyor.

Yukarıdaki grafikte görebileceğiniz gibi, BUSD ve USDC‘nin piyasa değerleri son zamanlarda keskin artışlar yaşayarak, yılbaşından bugüne kadar kazançlarını sırasıyla %28 ve %26’ya çıkardı.

Öte yandan Tether (USDT) ise, yılın başından bu yana piyasa değerinde %6,5 oranında değer kaybetti

Bu yaşanan olaylar, piyasanın artık USDC ve BUSD gibi diğer sabit paralara doğru kaydığının ve Tether‘in artık tek tercih edilen USD stablecoini olmadığına dair önemli bir işaret olabilir.

Yorumları Göster

En Son Yazılar

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15

Büyük Yatırımcılar Bu Seviyelerden Bitcoin (BTC) Satın Alıyor mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2023 yılının başlamasıyla birlikte yepyeni bir başlangıç yaptı. 16…

16.02.2024 - 20:07

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04

Bitcoin Borsası Bybit, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Bybit, bugün itibariyle yeni bir duyuru paylaştı. Sektörün en eski platformlarından…

16.02.2024 - 17:51