Tether (USDT)

Tether 1 Dolar’ın Altına mı Düşecek? Tether’in Bankası Deltec’den Açıklama Geldi!

Geçtiğimiz yıllarda Tether’in 1 dolar altına gerilediği ve kripto para piyasalarında çok büyük kaoslar başlatmıştı. Bitcoin’in yükselişinin en büyük nedeninin, Tether’in dolar rezervi olmadan karşılıksız bir şekilde USDT basıp Bitcoin satın aldığını iddia eden analistlere karşı açıklama geldi.

Kripto para piyasasında dolar yerine geçen ve 1 dolara sabitlenmiş olan USDT’nin yaratıcısı olan Tether şirketinin rezervlerinin bulunduğu ve bütün bankacılık işlemlerini gerçekleştirdiği Deltec Bankası Ceo Vekili Gregory Pepin, Laura Shin ile yaptığı röportoj da Tether şirketi üzerindeki komplo teorilerini değerlendirdi.

Tether’in Piyasaya Sürdüğü USDT’lerin Ardında Dolar Rezervi Yok mu?

Deltec Bankası Ceo Vekili Gregory Pepin, Tether’in Deltec bankası ile çalışmaya başladıktan sonra her hareketinin itinayla denetlendiğini söyledi. Bu sıkı kontrolün devam edeceğini ve ileriki günlerde Tether’in ne kadar dolar rezervi olduğunu açıklayacağını söyleyen Gregory “Tether’in bütün piyasada bulunan bütün USDT’leri destekleyecek kadar dolar ve menkul kıymeti bulunuyor” dedi.

Tether’in bütün rezervini Deltec bankasın da bulunup bulunmadığını soran Laura Shin, “Tether bastığı USDT’lerin rezervini sadece dolar olarak değil menkul kıymetler olarak da bulunduruyor ve biz bunları an ve an takip ediyoruz” cevabını aldı.

Tether İçin Denetimler Artacak mı?

Gregory Pepin, Tehter’in USDT rezervlerini bizden başka bağımsız bir şirkete denetlettirme seçeğinin sadece Tether şirkete ait olduğunu söyledi. Deltec bankasının yaptığı denetimlerde Tether’in hem rezervinin hem de AML/KYC uygulamalarının denetlendiğini dile getirdi.

Deltec bankası olarak AML/KYC uygulamalarına kefil olamayacaklarını dile getiren Gregory Pepin, Tether’in FinCen’e bağlı olduğunu sözlerine ekledi. Sözlerini USDT ve diğer stablecoin’leri kıyaslamasıyla bitiren Pepin, Stabelcoin’lerin kayıtlı olduğu ülkelerde rahat bir şekilde iş yapabildiklerini ve USDC New York’ta regüle edildi ve NYDFS lisansını alabildiler. FinCen’in bütün stabelcoin’leri regüle etmesi gerek” dedi.

Tether üzerinde oluşan olumsuz havanın daha ne kadar devam edeceğini bilmeyen analistler ilerleyen günlerde çıkabilecek kaos hakkında yatırımcıları uyardı.

 

 

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Delist Edeceğini Duyurdu!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kripto sektörünün lokomotifi olmaya devam…

01.02.2024 - 00:02

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14