Haberler

Telegram 18.5 Milyon Dolar Ceza Ödeyecek!

Telegram ile Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında süren yasal savaş görünen o ki sona ermişe benzemiyor. TON projesini derhal sonlandırması uyarılarına uymayan ancak daha sonrasında mecburen SEC tarafından daha büyük yasal yaptırımlara maruz kalacağı uyarısından sonra TON projesine “elveda” demek zorunda kalan Telegram, görünen o ki büyük bir ceza ödemek zorunda.

Telegram’a 18.5 milyon dolarlık bir ceza veren SEC yönetimi davanın sona ermesi ile beraber Telegram’ın derhal ABD hazinesine bu parayı ödemesini istedi. Telegram’ın ödemeyi ne zaman yapacak olduğu merak konusu olurken, özellikle Amerikan yaptırımları ile karşı karşıya kalmamak için Telegram’ın cezayı ödeyecek olduğu bildirildi.

Telegram dün yaşanan olayda binlerce kullanıcının verilerinin sızdırılması olayı ile karşı karşıya kalmış, bu olayla ilgili olarak bir basın açıklaması yapmamıştı. Karanlık internette yayınlanan dosyalarda binlerce kullanıcının verilerinin sızdırıldığı doğrulanmış ancak bu kullanıcılara ait verilerle ilgili hiçbir bilgi verilmemişti.

Bu verilerin sızdırılmasının ardından kırmızı alarm veren şirket, hemen harekete geçmiş bugün ise birçok platformda Telegram uygulamasının ne kadar güvenli olduğu konusunda soru işaretleri ortaya çıkmıştı.

Telegram ile Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasında yasal savaş sürerken, onay gören yasal ceza miktarı ile beraber 18.5 milyon doların ödenmesi şirketi ekonomik açıdan zor durumda bırakabilir.

Rusya merkezli olarak programlanan Telegram’ın bugün için Rusya devletinin desteğini aldığı iddiaları bulunurken, özellikle şirketin kasasında milyonlarca doların üzerinde paranın olabileceği tahmin ediliyor. Gizli mesajlaşma özellikleri dolayısı ile Telegram aktif bir biçimde tüm dünyada giderek daha fazla sayıda insan tarafından kullanılırken, ödenecek olan milyonlarca doların şirketin programlarına etkisinin nasıl olacağı konusunda bazı soru işaretleri mevcut. Çok sayıda kullanıcının aktif olarak kullandığı uygulama ile ilgili olarak TON adlı Blockchain projesi dolayısı ile verilen cezanın ödenmemesi durumunda ABD ve diğer ülkelerde Telegram’ın engellenmesine yol açabileceği iddia edilmekte.

ABD’de Telegram’ın yasaklanmasının mümkün olabileceği, ancak bugün için böyle bir girişimin henüz söz konusu olmadığı ifade ediliyor. En kötü durumda Telegram’ın varlıklarının dondurulabileceği de iddia edilmekte.

En Son Yazılar

Ethereum Kurucusu, Her Yükselişte ETH Satışı Yapıyor! İşte Son Veriler..

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum (ETH) bugün itibariyle sert yükselişler yaşamaya devam ediyor. Son…

14.02.2024 - 17:45

FED Başkanı Powell, Stablecoin’ler Hakkında Konuştu!

ABD Merkez Bankası (FED) başkanı Jerome Powell, son dakikalarda kripto para sektörünün ana gündem maddelerinden…

14.02.2024 - 16:45

Bitcoin Borsası Binance’den, Vadeli Chainlink (LINK) Hamlesi Geldi!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kısa bir süre önce yeni…

14.02.2024 - 15:27

Bitcoin Analisti Martinez, Binance’deki Bu Altcoin’de Sert Yükseliş Bekliyor!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle yukarı yönlü hareketlerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi…

14.02.2024 - 14:16

SON DAKİKA: Dev Bitcoin Borsası, Starknet’i (STRK) Listeleyecek!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre dev kripto para borsası OKX, airdrop kampanyasıyla gündem olan Starknet…

14.02.2024 - 13:02

Bitcoin (BTC) Son Dakikalarda Sert Yükseliyor! Sebebi Ne?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yeni güne fazlasıyla iyi başladı. Dün itibariyle ABD enflasyon…

14.02.2024 - 12:26