Bitcoin (BTC)

Tasfiyeler Artıyor: Bitcoin ve Altcoin’ler, Boğaları Köşeye Sıkıştırdı!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle satıcıların baskın oluğu net bir şekilde görülmekte. 26.400 dolar seviyelerinden düşüşe geçen lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), şuan itibariyle ise 24.400 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Bugün itibariyle İsviçre merkezli bir banka olan Credit Suisse‘nin zor dakikalar geçirmesi, haliyle finans piyasalarını da etkiledi. Bu yaşananlar doğrultusunda, lider kripto para birimi Bitcoin’de (BTC) düşüşe geçti.

Her ne kadar kripto piyasasında kötü saatler yaşanıyor olsa da, borsalar ile kıyaslandığında kripto varlıkların fazlasıyla iyi bir performans gösterdiği gözlenmekte. Bankaların batışları, şimdilik BTC’ye yarıyor.

Bitcoin dominans tablosundaki artışlar ise altcoin‘leri fazlasıyla kötü etkilemekte. Bu bankacılık krizinden BTC etkilenmse de, altcoin’ler ciddi miktarda etkilendi.

Başarılı bir veri sağlayıcısı olan CoinGlass’ın aktardıklarına göre, son 24 saat içerisinde kripto para sektöründe 282 milyon dolarlık bir tasfiye gerçekleşti.

Bu tasfiyeleri borsalar üzerinden yakından incelediğimizde, yüzde 86’lık kısmı long pozisyonlar oluşturuyor. Boğaları köşeye sıkıştıran kripto varlıklar, bugün itibariyle 90 binden fazla yatırımcının likit olmasına sebebiyet verdi.

İlerleyen saatlerde ise lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) düşüş yaşarken, BTC dominans tablosunun yükselişlerine devam etmesi, altcoin’lerdeki düşüşlerin büyümesine neden olabilir gibi gözüküyor.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

Yorumları Göster

En Son Yazılar

İşte Bitcoin’in 52 Bin Dolara Yükseldiği Gün En Çok Artan Altcoin’ler!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle çok uzun bir sürenin ardından 52 bin…

15.02.2024 - 01:21

Santiment: Bitcoin’de (BTC) 52 Bin Dolar Zirve Olabilir!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle yaşadığı yükselişler ile birlikte 52 bin dolar…

15.02.2024 - 00:25

Selcoin Bitcoin’de (BTC) Satış Yaptı, Gözünü Altcoin’lere Çevirdi!

Türk kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Selcoin, bugün itibariye yeni bir…

14.02.2024 - 23:31

Binance’de Listeli Bu Altcoin’in Vakfı, Kendi Ürününde Satış Yapıyor!

Kripto para sektörünün en önemli altcoin'lerinden bir tanesi olan Polygon (MATIC), bugün itibariyle yukarı yönlü…

14.02.2024 - 22:53

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’in Ticaretini Askıya Alıyor!

Dev kripto para borsası Coinbase, aldığı kararlarla kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkileyebiliyor. Coinbase'in desteklediği projeler…

14.02.2024 - 22:26

SEC Başkanı Gensler, Bitcoin (BTC) Hakkında Konuştu!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle yükselişlerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

14.02.2024 - 21:17