Bitcoin (BTC)

Tarih Tekerrür Ederse, Bitcoin’de (BTC) Mega Boğa Başlıyor!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) son dönemlerde satıcı baskıları ile karşı karşıya kalmış durumda. Tekrardan kademe kademe değer kaybetmeye başlayan BTC, birçok yatırımcının “yaşanan yükselişler sahte miydi?” şeklinde sorular sormasına sebebiyet verdi.

Popüler bir kripto para analisti olan Stockmoney Lizards, bugün itibariyle tartışmalı bir analiz paylaştı. Bitcoin hakkında kritik bir grafik aktaran Lizards, yatırımcıları 2’ye bölmüş durumda.

Bitcoin’in 2019 ve 2023 yıllarındaki hareketlerinin fazlasıyla benzediğini söyleyen anonim analist, yukarı yönlü büyük bir patlamanın yaşanacağını ve mega boğa trendinin beklenenden erken başlayacağını iddia ediyor.

Bu analizinde RSI ve BTC fiyat hareketleri arasında bir boğa uyumsuzluğu olduğunu söyleyen Stockmoney Lizards, aslında bu analizinde yanılıyor.

Teknik analiz bakımından şuan itibariyle Bitcoin grafiği üzerinde boğa uyumsuzluğundan çok ayı uyumsuzluğu bulunmakta. RSI daha düşük tepeler yaparken, fiyatın daha yüksek tepeler yapması, bir düşüş sinyalidir.

2019 yılına baktığımızda ise bu düşüş sinyalinin gelmesinin ardından lider kripto para birimi Bitcoin’in hiç beklenmedik derecede devasa bir yükseliş yaşadığı görüldü.

Önümüzdeki süreçte lider kripto para birimi Bitcoin’in teknik analize göre hareket etmesi halinde 20 bin dolar seviyelerine gerilemesi olası gözükürken, BTC’de tarihin tekerrür etmesi ise sert bir yükseliş trendini tetikleyebilir.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Coinbase, son günlerde altcoin listeleme hamlelerini hızlandırmış gibi gözüküyor. Başarılı borsa…

31.01.2024 - 20:11

SON DAKİKA: FTX Borsası Kullanıcılara Tam Ödeme Yapacak! Yeniden Açılacak mı?

Son dakikalarda gelen bilgileri göre 2022 yılında iflas eden kripto para borsası FTX, kullanıcıların varlıklarını…

31.01.2024 - 19:09