Altcoin

SushiSwap Büyük Bir Kararın Eşiğinde: Bundan Yararlı Çıkacak Kripto Para İse Belli

Ethereum (ETH) ağı tabanlı en büyük merkezsiz kripto para borsalarından SushiSwap, Ethereum ağındaki yüksek işlem ücretlerinden bıkmış durumda. Sushi ekibi, aşırı yüksek işlem ücretleri nedeniyle başka bir ağa geçmeyi düşünüyor ve ilk hedef Solana gibi gözükmekte.

SushiSwap, Raydium İle Entegrasyon Düşünüyor

SushiSwap forumunda ortaya atılan 22 Şubat tarihli teklif, Solana blockchain ağına geçmeyi amaçlıyor. Solana ağı tabanlı merkezsiz kripto para borsası Raydium ile entegrasyon düşünen SushiSwap geliştiricileri, bunun işlem ücretlerinde inanılmaz bir rahatlama getireceğini vurgulamakta. Solana tabanlı otomatik piyasa yapıcı Raydium, 21 Şubat tarihinde piyasaya sürüldü ve o tarihten bu yana %150’den fazla artış yakaladı.

Handroll isimli geliştirici tarafından ortaya atılan teklif, Raydium’un zaten SushiSwap’in likidite havuzlarındaki birçok özelliği desteklemesini de içeriyor. Geliştirici, bir süredir Raydium’un AMM ve likidite havuz protokollerinde çalıştıklarını, kısa süre önce ise bunların hayata geçirildiğini belirtti.

Bu aslında FTX kripto para borsasının Binance’in BSC’sine cevabı olarak da biliniyor. Sam Bankman-Fried önderliğindeki FTX’in kendi ağı ve ağındaki ilk AMM’i Raydium, bu entegrasyonun gerçekleşmesi durumunda ciddi bir hacim ve fiyat artışı yakalayabilir.

Birçok yatırımcının ise şimdiden BSC ağından Solana ağına geçmeye başladığı ve RAY likidite sağlayıcılığı yaptığı görülüyor. Bitcoin fiyatının yaşadığı anlık düşüş ise RAY de dahil birçok kripto para biriminin fiyatında sert düşüşleri beraberinde getirdi. Piyasanın toparlanması ise istenene yükselişleri geri getirebilir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

En Son Yazılar

SICAK GELİŞME: Ripple Kurucu Ortağı, XRP Hack Olayı Hakkında Açıklama Yaptı!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Ripple (XRP), son dakikalarda hack gelişmesi…

31.01.2024 - 17:40

SON DAKİKA: Hackerlar Ripple’ı Hedef Aldı, Yüklü XRP Hırsızlığı Yapıldı!

Son dakikalarda bir blockchain dedektifi olan ZachXBT'nin aktardığı bilgilere göre bilgisayar korsanları Ripple'a (XRP) saldırdı.…

31.01.2024 - 17:09

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Marjinde Listeleyecek!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bugün itibariyle popüler borsa resmi…

31.01.2024 - 17:02

SON DAKİKA: ABD’de Öncü Tarım Dışı İstihdam Verisi Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Bugün itibariyle kripto para sektöründe satıcıların baskın olduğu görülüyor. Bu akşam ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 16:30

QRDO Vakfı ve EQ LAB, Warden Protokolünü Başlatmak İçin Stratejik Ortaklık Duyurusunda Bulundu

QRDO ekosisteminin büyümesi ve gelişmesine adanmış olan QRDO Vakfı, Warden Protokolünü başlatmak için önde gelen…

31.01.2024 - 15:38

Bir Kripto Balinası, Son Düşüşlerde Bu Altcoin’i Topluyor!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle düşüşlerin meydana geldiği görülüyor. Yeniden kademe kademe düşüş yaşayan lider…

31.01.2024 - 15:28