Dolar

Son Dakika: TCMB Faiz İndirimi Yaptı! Dolar Yükselecek mi?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası geçtiğimiz dakikalarda yeni politika faiz kararını açıkladı. Piyasalar faizin tekrardan yüzde 14 seviyesinde sabit tutulacağını bekliyor olsa da, TCMB’den sürpriz bir karar geldi.

Piyasa beklentilerinin tersi bir şekilde 100 baz puanlık faiz indirimi yapan TCMB, finans piyasalarının hareketli saatler yaşamasını sağladığı görülüyor.

Bir süredir faiz hakkında kritik kararlar almadığı görülen TCMB, sabit tutuyordu. Geçtiğimiz dakikalarda alınan kararın ardından sonra ise politika faizi oranın yüzde 13’e düşürüldüğü görülüyor.

Yeni Faiz Kararı Sonrası Dolar Yükselişe Geçti!

TCMB‘nin aldığı faiz kararının ardından sonra ise ABD dolarının tekrardan yukarı yönlü hareketler sergilemeye başladığı görülüyor.

ABD dolar endeksi (DXY) her ne kadar bugün itibariyle değer kaybetse de, ABD doları Türk lirası karşısında kademe kademe kritik direnç seviyelerini aşmakta.

TCMB‘nin aldığı bu kararın ardından sonra ise doların dakikalar içerisinde 17.95 Türk lirasından 18.12 Türk lirasına kadar yükseldiği görülüyor. Birçok ekonomist ve analist bu hamleleri ise düşüş öncesi “pik yaptırma çabası” olarak yorumlamakta.

ABD doları zirve seviyesi olan 18.30 Türk lirasının aşması halinde ise ilerleyen süreçte çok daha sert yükselişler yaşayabilir.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04

Bitcoin Borsası Bybit, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Bybit, bugün itibariyle yeni bir duyuru paylaştı. Sektörün en eski platformlarından…

16.02.2024 - 17:51

SICAK GELİŞME: ABD’de Üretici Enflasyonu Verisi Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) geçtiğimiz dakikalarda yeni bir veri…

16.02.2024 - 16:35

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23