Borsa

Son Dakika: Borsa Manipülasyonunda 5 Kişi Tutuklandı!

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Borsası özelinde başlatılan soruşturma kapsamında, 10 kişinin adresine eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmişti. Bu isimlerin 8 tanesi göz altına alınırken, 2 kişinin yurt dışına kaçtığı öğrenildi.

Son dakikalarda aktarılanlara göre ise İstanbul Borsası için başlatılan manipülasyon soruşturmasında adliyeye aktarılan 8 şüpheliden 5 tanesi, sulh ceza hakimliğine tutuklama talebiyle sevk edildi.

Zanlıların “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma”, “Kurulan Örgüte Üye Olma” ve “6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanununa muhalefet’ suçu” kapsamında yargılandığı öğrenildi.

Gazeteci Habip Atam ve Fırat Fıstık’ın aktardıklarına göre, 5 şüpheli tutuklanırken, diğer 3 kişi hakkında da yurt dışına çıkış yasağı ve ev hapsi talep edildi.

BIST Banka Endeksinde yaşanan yükselişleri manipüle ederek 30 milyar TL’lik bir işlem hacmi oluşturan suç örgütü, kolluk kuvvetlerin başarılı çalışması sonrası yakalanmış ve adalete teslim edilmiş durumda.

Yapılan araştırmalara göre, şüphelilerin realize kârlarının 2.5 milyar TL olduğu, elde edilen toplam kârın ise yaklaşık 5 milyar TL olduğu ortaya çıktı.

Borsa İstanbul’da yapılan bu manipülasyonların ardından sert düşüşlerin meydana geldiği ve 1 milyar TL’lik bir zararın oluştuğu kamuoyuna aktarılmış durumda.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28