Bitcoin (BTC)

Son Dakika: Bitcoin’deki (BTC) Düşüş Balina Tuzağı mı?

Kripto para yatırımcılarının gözü kulağı ABD borsalarının açılışına çevrilmişken, TSİ ile 17.30’da açılan ABD borsalarında yükseliş yaşandı.

Bu yükseliş doğrultusunda long işlem giren Bitcoin vadeli yatırımcıları ise dakikalar içinde likit olmuş durumda. Bitcoin düşüşünü anlık olarak sizlere aktardığımız haberimizde de yer alan CoinGlass verileri ise tersine dönmüş durumda.

Bitcoin’in sert düşüşünü değerlendirdiğimiz yazımızı okumak isteyen takipçilerimiz, ilgili bağlantıya göz atabilirler:

Balina Operasyonu Başarıyla Tamamlandı!

Büyük balina hareketlerini takipçilerine aktaran WhaleAlert’in paylaşımına göre 1000 Bitcoin bilinmeyen bir cüzdandan CoinBase borsasına aktarılmıştı. Bu hareket ardından korkuya kapılan yatırımcılar yatırım yaptıkları ürünü sert düşüş esnasında zararına sattılar.

Gelen sert düşüşün ardından anlaşıldığı üzere, balina bu aktarımları sadece yatırımcıları korkutmak için gerçekleştiriyordu. Düşüş hareketi ardından 856 Bitcoin’i tekrardan borsadan cüzdanına çeken balina. görevini başarıyla tamamlamış oldu(!)

Long Pozisyonlar Likit Edilmeye Devam Ediyor!

Son dakika olarak okurlarımızla paylaştığımız haberde de değindiğimiz, patlatma operasyonu Bitcoin’de an itibariyle gerçekleşmiş durumda. CoinGlass verilerine göre 1 saat önce %73 oranında short pozisyonlar likit edilirken şuan ibre long pozisyonlara dönmüş durumda.

CoinGlass’ın son paylaştığı verilere göre son 1 saat içerisinde %85 oranında long pozisyon likit edilip temizlenmiş durumda. Balinalar yüksek kaldıraçlı yatırım yapan vadeli yatırımcıları likit ederek piyasadan para kazanmaya devam ediyorlar.

Bitcoin’de Düşüş Sona Ermiş Olabilir mi?

Bitcoin’de bulunan simetrik üçgen formasyonu, TSİ 07.45 saatlerinde aşağı yönlü kırıldı. Bu kırılım ardından düşüşe geçmesi gereken Bitcoin yükseliş yaşadı.

Bu formasyonun kırıldığını göre vadeli yatırımcılar vadeli borsalarda short pozisyon açmaya başladılar. Açılan büyük short pozisyonlar ardından Bitcoin biraz düşüş yaşasa da, piyasa yapıcılar yine yatırımcıları likit etmek için Bitcoin’in fiyatını yükseltmeyi başardılar.

Grafiğimizde de belirttiğimiz gibi short pozisyonlar likit edilmenin ardından bir çok yatırımcı “Bitcoin düşmüyor o yüzden yükselecek” mantığıyla long pozisyon açınca ise market makerlar sert düşüş hareketiyle, long yatırımcıları de temizlemiş durumda.

Likidasyon hareketlerini göz önüne katmazsak Bitcoin simetrik üçgen formasyonunu kırmasının ardından hedef seviyesi olan 37.500 dolar seviyesine kadar bir düşüş yaşadı.

Piyasada bulunan long ve short pozisyonların temizlendiği bu dönemde, Bitcoin gerçek hareketlerini yaparak 37.500 dolar desteğinden yükselmesi bekleniyor. Yatırımcıları bu destek seviyesinden yükseliş yaşanmaması durumunda ise çok daha kötü senaryolar bekliyor olabilir.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

Bitcoin ve Altcoin’ler Nasıl Bir Hafta Sonu Geçiriyor? İşte Son Durum..

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bu hafta sonu özelinde de yatay hareketler sergilemeye devam…

03.02.2024 - 23:47

Bu Altcoin’de İçerden Bilgi Alan Tüccarlar, 3.694 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1.8 Milyon Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe "Insider trading" gibi bir kavram bulunuyor. Bir konuda önden/içerden bilgi alıp alım…

03.02.2024 - 22:16

Ali Martinez: Binance’deki Bu Altcoin, 20 Kat Artabilir!

Başarılı kripto para analistlerinden bir tanesi olan Ali Martinez, yaptığı paylaşımlarla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Dönem…

03.02.2024 - 21:13

Dev Bitcoin Borsası, Bu Altcoin’i Tutan Herkesin Varlıklarını Sattı!

Dev kripto para borsası Coinbase, 21 Aralık 2023 tarihinde bir Bitcoin hard forku olan Bitcoin…

03.02.2024 - 20:10

Epic Games, Bu Altcoin’in Oyununu Listeleyecek! İşte Ayrıntılar..

Son dönemlerde kripto oyunlarına ilgi yeniden artmaya başladı. Gelen bilgilere göre Epic Games yakında Call…

03.02.2024 - 18:56

Binance’deki Bu Metaverse Altcoin’in de Yine Yüklü Satış Yapılıyor!

Son birkaç gündür META'da yaşanan devasa artışlar ile birlikte metaverse altcoin'leri gündeme gelmeye başladı. META'daki…

03.02.2024 - 17:31