Bitcoin (BTC)

Son Dakika: ABD Kritik Veriyi Açıkladı! Bitcoin Etkilenecek mi?

Dünyanın en büyük ekonomilerinden bir tanesi olan ABD, paylaştığı veriler ve yaptığı açıklamalar ile finans piyasalarına yön vermeye devam ediyor. Geleneksel finansın yanı sıra kripto para birimlerini de derinden etkileyen ABD, geçtiğimiz dakikalarda yeni bir veri daha açıkladı.

Bir süredir lider kripto para biriminin 16.800 dolar seviyelerinde akümüle olduğu görülüyordu. ABD’de son açıklanan İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvurularının beklentiler (230 bin) doğrultusunda 230 bin olarak açıklanması, Bitcoin‘i şimdilik etkilememiş durumda.

Bitcoin’in bu veri yüzünden yükseliş yada düşüş yaşaması pek mümkün gözükmemekte. Beklentiler doğrultusunda açıklanan  İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları, BTC‘deki sert hareketlerin yarına ertelenmesini sağlamış olabilir.

Bitcoin’de (BTC) Yarın Neler Olabilir?

Yarın itibariyle ABD’de çok kritik bir veri daha açıklanacak. TSİ 16.30’da paylaşılacak olan ÜFE verisinin beklentilerin altında gelmesi, Bitcoin’in yükselişe geçmesini sağlayabilir.

Aylık Üretici Fiyat Endeksinde beklentilerin yüzde 0.2 olduğu gözlenmekte. Bu verinin yine beklentiler doğrultusunda paylaşılması ise Bitcoin’in enflasyon verisi ve faiz artış hamlelerine kadar yatay gitmesine neden olabilir.

Olumsuz bir verinin gelmemesi şimdilik Bitcoin’in tekrardan direnç noktası olan 16.872 dolara kadar yükselmesini sağladı.

Bu direnç seviyesini aşması halinde yükselişe geçebilecek olan BTC, bu noktadan reddedilmesi halinde ise sert düşüşler yaşayabilir.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Coinbase, son günlerde altcoin listeleme hamlelerini hızlandırmış gibi gözüküyor. Başarılı borsa…

31.01.2024 - 20:11

SON DAKİKA: FTX Borsası Kullanıcılara Tam Ödeme Yapacak! Yeniden Açılacak mı?

Son dakikalarda gelen bilgileri göre 2022 yılında iflas eden kripto para borsası FTX, kullanıcıların varlıklarını…

31.01.2024 - 19:09

SICAK GELİŞME: Binance Jupiter (JUP) Listelemesini Erteledi! İşte Ticaretin Başlayacağı Saat..

Bugün itibariyle kripto para sektörünün gündeminde Jupiter (JUP) isimli altcoin yer alıyor. Gerçekleştirdiği airdrop kampanyası…

31.01.2024 - 18:30

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek: FED Enflasyonu Nasıl Düşürdüyse, Bizde Öyle Düşüreceğiz!

Bugün itibariyle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Merkez Bankasının (FED) faiz kararı öncesinde açıklamalarda…

31.01.2024 - 18:20

SICAK GELİŞME: Ripple Kurucu Ortağı, XRP Hack Olayı Hakkında Açıklama Yaptı!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Ripple (XRP), son dakikalarda hack gelişmesi…

31.01.2024 - 17:40

SON DAKİKA: Hackerlar Ripple’ı Hedef Aldı, Yüklü XRP Hırsızlığı Yapıldı!

Son dakikalarda bir blockchain dedektifi olan ZachXBT'nin aktardığı bilgilere göre bilgisayar korsanları Ripple'a (XRP) saldırdı.…

31.01.2024 - 17:09