Solana (SOL)

Solana (SOL) Kurucusu Yakovenko, Ethereum’u (ETH) Eleştirdi!

Son günlerde gerçekleştirdiği yükselişler ile kripto piyasasının gündeminde yer alan bir altcoin olan Solana (SOL), kurumsal yatırımcıların da ilgi odağı oldu. SOL bir süredir genel kripto piyasasına göre çok daha bullish hareketler sergiliyor.

Bugün itibariyle ise Solana’nın kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, lider altcoin Ethereum‘u (ETH) eleştirdi. Yakovenko Solana’nın doğrudan rakibi olan ETH hakkında şu sözleri aktardı:

“Ekonomik dönüşümün büyük tiyatrosunda, Ethereum, gerçek bir devrimin öncüsü olarak değil, sadece burjuva sınıfının yeni bir gösterisi olarak ortaya çıkıyor. Küçük burjuvazi bu dijital gösterinin keyfini çıkarırken, baskının yüzü hafifçe değişiyor, ancak asıl özü değişmeden kalıyor; Ethereum, çalışan kitlelerin yüzüne, farklı bir tarzda olsa da, yine de acımasızca bir çizmeyle basıyor.

Gerçek devletsiz dijital egemenlik arayışında, iletişim ve işlem ağlarının proletaryanın arasında kapitalist aracılardan ve devlet gözetiminden kurtulmuş bir şekilde sorunsuzca akması gerekiyor. Devlet oluşturmanın maliyeti sadece ihmal edilebilir, hatta göz ardı edilebilir olmalıdır. Yaratımın dijital araçları, soluduğumuz hava gibi erişilebilir ve ucuz olduğunda, gerçekten merkezi olmayan ve devletsiz dijital bir alanın şafağı üzerimize gelir; Ethereum’un ince ince işlediği burjuva dijital zulmünü gölgesini atar.”

Solana’nın kurucu ortağı Anatoly Yakovenko’nun yorumlarının aksine Ethereum kurucusu Vitalik Buterin geçtiğimiz dönemde Solana’nın ciddi bir geliştirici topluluğuna sahip olduğunu söylemişti.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Binance’deki Altcoin’lerde Son Durum Ne? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

16.02.2024 - 00:56

Bir Balina Bitcoin Borç Aldı, Bu BTC’leri Ethereum (ETH) ile Takas Etti! Sebebi Ne?

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

15.02.2024 - 23:57

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Marjinden Delist Ediyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, bugün itibariyle son dönemlerin tartışmalı…

15.02.2024 - 23:22

Kripto Balinaları Bugün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımları..

Kripto para sektöründe yükseliş dönemlerinde en çok kazancı sağlayanlar çoğu zaman kripto balinaları oluyor. Yaptıkları…

15.02.2024 - 22:33

SICAK GELİŞME: FED Yöneticisi Bitcoin (BTC) ETF’leri Hakkında Konuşuyor!

Kripto para yatırımcıları uzun bir süre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) spot Bitcoin…

15.02.2024 - 21:46

Popüler Analist: Bitcoin’de (BTC) Düşüş, Bu Altcoin’de Ralli Bekliyor!

Popüler bir kripto para analisti olan Ali Martinez, yaptığı tahminlerle kripto piyasasının gündeminde kalmaya devam…

15.02.2024 - 21:07