Solana (SOL)

Solana (SOL) Ağına Yeni Saldırı: Saldıranlar Belli mi?

2021 yılında adeta sıfırdan başlayan ve bir anda top 10 içerisine girmeyi başaran Solana (SOL), tabii ki bu popülerliği ile hem iyi hemde kötü gözlerin hedefi oldu.

Solana’nın blockchain ağı, yıl içerisinde birden çok saldırıya uğramış ve birisinde gün boyu devre dışı kalmıştı. Şimdi ise yeni öğrenilen bilgilere göre Solana ağının yeni bir saldırıya daha uğradığı görülüyor.

Solana’ya Yine Saldırı

Çinli gazeteci Colin Wbu tarafından paylaşılan bilgilere göre bugünün ilk saatlerinde Solana‘ya yeni bir saldırı yapıldı.

Saldırıyı kimin yaptığı bilinmese de bunun yine DDoS saldırısı olması daha önceki saldırganların yine ağı hedef haline getirmiş olabilecekleri fikrini akıllara getiriyor.

Buna ek olarak bazı kullanıcılar twitter üzerinden yaptıkları açıklamada Solana ağının inanılmaz yavaş bir hal aldığını raporladı. Ağ fonksiyonlarını kaybetmese de ağın böyle durumlarda bir hayli yavaşlaması olası bir durum.

Solana, geçtiğimiz saldırıda 17 saatlik bir süreçten geçmiş ve 17 saat boyu hiçbir kullanıcı işlem yapamamıştı. Solana tabanlı DEX platformu Raydium üzerindeki token satışları ağın performansını sınırlandırmış ve tam o sırada gelen DDoS saldırısı ağın kapatılıp yeniden açılmasına sebep olmuştu.

Solana bütün bunların yaşandığı anlarda ise 24 saat içerisinde %2 değer kaybetti ve 170 doların üzerinde işlem görmekte. SOL şimdilik kritik destek konumundaki 165 doların hemen üstünde tutunmaya devam ediyor. Bu desteğin kaybedilmesi Solana ağına bir DDoS saldırısından daha çok zarar verebilir.

En Son Yazılar

Akıllı Bir Kripto Balinası, Binance’deki Bu Altcoin’i Topluyor!

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

14.02.2024 - 11:45

Beklenen An Geldi: Starknet (STRK) Airdrop’u Başlıyor! İşte Ayrıntılar..

Airdrop dendiğinde akıllara gelen ilk isim olan Starknet (STRK), çok uzun bir süredir kripto para…

14.02.2024 - 11:09

Bitcoin ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle ABD enflasyon verilerinin beklentilerin…

14.02.2024 - 00:52

CryptoQuant: Kurumsal Yatırımcılar Akın Akın Bitcoin (BTC) Topluyor!

Son günlerde lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) volatil artışlar yaşıyor. Her ne kadar BTC…

13.02.2024 - 23:42

Bitcoin Ayısı Capo, Portföyünde Bu 4 Altcoin’i Tutuyor!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Crypto Capo, bugün itibariyle yaşanan sert…

13.02.2024 - 22:33

Rusya Merkez Bankası, Bitcoin (BTC) ve Altcoin’leri Hedef Aldı!

Rusya Merkez Bankası, bugün itibariyle 2023 yılında finansal piyasada kripto para birimleri kullanılarak yapılan dolandırıcılık…

13.02.2024 - 21:36