Ekonomi

Singapur’un Para Patronu: “Bitcoin ve Kripto Paralar Yasaklanmayacak!”

Singapur Para Otoritesi’nin genel yöneticisi Ravi Menon, kripto paralar hakkında kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Singapur’un kripto paralar hakkında hiç bir zaman sert bir tutum sergilemediğini söyleyen Menon, Bitcoin ve blockchain teknolojisini desteklediklerini dile getirdi.

Ravi Menon Çin Halk Cumhuriyeti’nin yaptığı gibi kripto madenciliğini yasaklamayı düşünmediklerini sadece kriptonun insanlara verebileceği zararlar hakkında önlem alacaklarını söyledi.

Kripto paralarda yaşanan çalkantıların, spekülasyonların ve yaşanabilecek olası hırsızlık durumları için önlem düşündüklerini ve bu önlemlerle beraber kripto para yatırımların daha sağlıklı bir zeminde yapılacağını vurguladı.

Singapur Para Otoritesi (MAS) bu güvenlik önlemleriyle çerçevesinde şartları yerine getiren her kripto para işletmelerine lisans vermeye devam etmekte. Her ne kadar bu konuda katı bir tutumla ilerleseler de bu zamana kadar 3 tane işletme lisans almayı başarabilmiş durumda.

“Burada bir şube açmak için 160 tane lisans sahibine ihtiyacımız yok. Yarısı yapabilir ancak bunu çok yüksek standartlarla gerçekleştirmek durumundalar. Bunun çok daha iyi sonuç vereceğini düşünüyorum”

Ekonomide gayet başarılı bir yönetim sergileyen hükümet, Singapur doları’nın Amerika Dolar’ı karşısında değer kaybetmesine izin vermemiş durumda. Uzun yıllardır sabit kur avantajları gibi oynaklığı engelleme başarısı göstermeleri, vatandaşları için büyük kolaylıklar getiriyor.

En Son Yazılar

Bitcoin Ayısı Capo, BTC ve Altcoin’ler Hakkındaki Son Düşüncelerini Paylaştı!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir isim olan Crypto Capo, yaptığı paylaşımlarla yatırımcıların dikkatini…

17.02.2024 - 23:32

SICAK GELİŞME: Bu Haber ile Türklerin Takibindeki Bir Altcoin Uçuşa Geçti!

Son dakikalarda Türk kripto para yatırımcıları The Guardian'ın İstanbul Başakşehir Futbol kulübü hakkında paylaştığı habere…

17.02.2024 - 22:19

Büyük Kripto Yatırımcıları, Binance’de Listeli Bu Altcoin’e Yüklü Yatırımlar Yapıyor!

Kripto para sektöründeki kritik süreç devam etmekte. Her ne kadar lider kripto para birimi Bitcoin…

17.02.2024 - 21:28

DİKKAT: Bu Ülkede Bankaların Bitcoin ve Altcoin İşlemleri Yasaklandı! İşte Detaylar..

Honduras Ulusal Bankacılık ve Menkul Kıymetler Komisyonu (CNBS), yerel bankaların dijital varlıklarla işlem yapmasını ve…

17.02.2024 - 20:16

Binance’deki Bu Altcoin’in Kurucusu, Kendi Ürününün de Satış Yapıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Curve…

17.02.2024 - 18:42

Küçük Yatırımcılar Bitcoin’de (BTC) Satış, Büyük Yatırımcılar İse Alım Yapıyor!

Kripto para sektöründe hafta sonu itibariyle bazı geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Her ne kadar…

17.02.2024 - 17:05