Haberler

Singapur, Asya’nın Bitcoin (BTC) ve Kripto Finans Merkezi Oluyor!

Singapur, küresel finans sisteminde Asya’daki merkez üssü olma konumundaki rolünü esnetti yada kaçırdı. Ancak geleneksel finans sisteminde dünyanın merkezinde olamasa da Bitcoin (BTC) ve kripto para birimlerinin finans merkezi olarak merkez üssü olmak için önemli adımlar atıyor.

Kripto para piyasası son dönemlerde Çin , Güney Kore ve Hong Kong’daki yasaklama ve kısıtlamalar ile kan kaybetmişti. Bu nedenle Doğu Asya bölgesindeki kripto yatırımcıları zor bir dönemden geçtiği belirtiliyor. Tüm bu olanların tam merkezinde Singapur, Asya’da sektörün oyun kurucu rolünü alma fırsatı yakalıyor.

Singapur Para Otoritesi (MAS) politika ödemeleri ve finansal suç grubu Loo Siew Yee’nin genel müdür yardımcısı, ”Kripto varlıkları ve dijital paraları destekleyen teknolojiler, yeni nesil finansal sisteme güç verme potansiyeline sahiptir.” açıklamasında bulunuyor.

Sosyo-politik açıdan muhafazakar yapısının aksine Singapur, finansal yeniliklere de açık olduğu biliniyor. Singapur yetkilileri, sadece kripto birimlerinin potansiyelinin olduğunu vurgulamakla kalmıyor, zira bunu yasal olarak da destekler nitelikte teşvikler verdiği belirtilmekte.

Kripto borsaları, farklı ülkelerde finansal izleme örgütlerinin ağır baskılarına maruz kalırken Singapur hükümeti, sektörün gelişimini şekillendirmede öncülük ettiği biliniyor. Kripto odaklı İsviçre bankası Seba’nın kurumsal müşteriler başkanı Sabder Laughs, Singapur yetkililerinin sektöre büyük destek verdiğini ve öncülük ettiğini vurgulamıştı.

Bir borsa kurucusu:

”Singapur kripto paralara güveniyor ve bu teknolojiyi erken keşfeden nadir ülkelerden ve uzun vadeli adımlar atıyor. Yıllar önce, Vitalik Buterin Singapur’da bir kasabada konferans veriyordu, o sırada MAS’tan üç yetkili kişinin not aldığını gördüm. Bu ülkenin vizyonunun ne kadar geniş olduğunun bir göstergesi.”

En Son Yazılar

Ethereum (ETH) Tabanlı Bu Altcoin, Yatırımcılarını Zengin Etti!

Şaka tokenleri kripto para yatırımcılarının dikkatini çekmeye devam ediyor. Boğa dönemlerinde yaşadığı dev yükselişler ile…

06.02.2024 - 19:06

SON DAKİKA: Binance Bu Altcoin’in Listelemesini Erteleme Kararı Aldı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre dev kripto para borsası Binance, Dymension (DYM) isimli altcoin'in listelemesini…

06.02.2024 - 17:49

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’in Ağ Yükseltmesini Destekleyeceğini Açıkladı!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile kripto varlıkları…

06.02.2024 - 17:42

SICAK GELİŞME: DWF Labs, Bu Altcoin’in Ağında PoS Node Başlatıyor!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre dev kripto para VC'si DWF Labs, Conflux (CFX) ağında Proof…

06.02.2024 - 16:31

İDDİA: Binance Labs, 3 Yıl Sonra Bu Altcoin’de Satış Yapıyor Olabilir!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, genel olarak yaptığı yatırımlar…

06.02.2024 - 15:45

Ünlü Kripto VC’si, Bu Popüler Altcoin’de Satış Yapıyor!

Büyük yatırımcıların alım satımları kripto varlıkların gidişatını etkilemeye devam ediyor. Genel olarak birçok kripto VC'si…

06.02.2024 - 14:45