Borsa

SICAK GELİŞME: ABD Adalet Bakanlığı, Bitcoin Borsası KuCoin’e ve Kurucularına Soruşturma Açtı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre ABD Adalet Bakanlığı (DOJ), popüler kripto para borsası KuCoin‘e ve borsanın 2 kurucusuna soruşturma açtı. Paylaşılanlara göre bu soruşturmanın odağında banka gizliliği yasası ve lisanssız para aktarımı suçları yer alıyor.

KuCoin ve kurucularından ikisi, lisanssız para aktarma işi yürütmek için ve Banka Gizliliğini ihlal etmek için komplo kurmakla suçlanıyor.

KuCoin’in kripto varlıkların kara para aklama ve terörün finansmanı için kullanılmasını önlemek için tasarlanmış yasalara yeterli miktarda uymadığı söylenmekte.

ABD Başsavcısı Damian Williams, konu ile ilgili şunları söyledi:

  • “Bugünkü İddianamede iddia edildiği gibi, KuCoin ve kurucuları, önemli sayıda ABD kullanıcısının KuCoin platformunda işlem yaptığı gerçeğini kasıtlı olarak gizlemeye çalıştı.
  • Gerçekten de KuCoin’in, milyarlarca dolarlık günlük işlem ve trilyonlarca dolarlık yıllık ticaret hacmiyle dünyanın en büyük kripto borsalarından biri olmak için büyük ABD müşteri tabanından yararlandığı iddia ediliyor.
  • Ancak Amerika Birleşik Devletleri’ndeki benzersiz fırsatlardan yararlanan KuCoin gibi finans kuruluşlarının, suçları ve yolsuzluk finansman planlarını tespit edip ortadan kaldırmaya yardımcı olmak için ABD yasalarına da uyması gerekiyor.

KuCoin, kullanıcıların finansal piyasaların gölgesinde faaliyet göstermesine ve yasa dışı kara para aklama için bir sığınak olarak kullanılmasına izin verdi; KuCoin 5 milyar dolardan fazla para aldı ve 4 milyar dolardan fazla para gönderdi.

ABD bugünkü İddianame diğer kripto borsalarına açık bir mesaj göndermeli: ABD’li müşterilere hizmet vermeyi planlıyorsanız, ABD yasalarına açık ve basit bir şekilde uymalısınız.”

*Son gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

SON DAKİKA: Binance’deki Bu Altcoin, Amazon ile Ortaklık Kurdu!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Wax (WAXP), teknoloji devi Amazon…

26.03.2024 - 19:03

Binance’de Listelenmiş Bu Altcoin’e Portekiz’den Kötü Haber!

Binance'de listelenmiş Worldcoin'in (WLD) "Kişiliğin kanıtı" projesi, insan olduklarını kanıtlamak için kullanıcıların gözbebeklerini tarayarak veri…

26.03.2024 - 17:28

Kısa Vadeli Bitcoin Balinalarının BTC’deki Karı Ortaya Çıktı!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) uzun bir süredir düzenli bir şekilde yükseliş yaşıyor. Her…

26.03.2024 - 16:16

Türklerin Takibindeki Bu Altcoin, Panasonic ile Ortaklık Kurdu!

Türk kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir altcoin olan Jasmy (JASMY), bu sabah itibariyle…

26.03.2024 - 15:10

Kripto Balinaları Binance’de Listeli Bu 3 Altcoin’i Topluyor!

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, son günlerde yeniden altcoin'lere yatırım yapmaya…

26.03.2024 - 14:40

Bitcoin Borsası Binance, Yeni Bir Altcoin Parite Listeleme Duyurusu Paylaştı!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kısa bir süre önce yeni…

26.03.2024 - 13:28