Haberler

Santiment Açıkladı: Ethereum (ETH) Neden Düşüş Yaşadı?

Lider altcoin Ethereum (ETH) son dönemlerde sert bir şekilde değer kaybediyor. Merge birleşmesi sonrasında büyük bir çöküş yaşayarak sektördeki kaosun tekrardan alevlenmesine neden olan ETH, yatırımcıların zor bir süreç geçirmesine neden oluyor.

Merge birleşmesinin ardından yüzde 30’a yakın değer kaybeden Ethereum, yatırımcılarına zor günler yaşattığı gözlenmekte.

Birçok kripto para yatırımcısı ise bu çöküşün neden gerçekleştiğini merak ediyor. Eylül ayının ilk günleri ile bu kadar ters hareketler sergileyen ETH, balinaların kurbanı olmuş durumda.

Merge birleşmesi yaklaşırken olası bir FOMO ortamından ötürü büyük Ethereum alımları yapan balinalar, lider altcoin’in fiyatının da sert bir şekilde yükselmesini sağlamıştı.

Bu güncelleştirme sonrasında bireysel yatırımcıların Ethereum’a rağbet göstermemesi, yükselişlerin devam etmesini engellediği görüldü.

Merge Birleşmesi Sonrası Ethereum (ETH) Neden Çöktü?

Bireysel yatırımcıların alım yapmaması, balinaların sektörden kademe kademe ayrılmaya başlamasına sebebiyet verdi.

Başarılı bir veri sağlayıcısı olan Santiment’in aktardıklarına göre, balinalar Ethereum’un (ETH) Merge sonrası beklenen performansı verememesinden ötürü satış yaptıklarını söylüyor.

Merge öncesinde devasa alımlar yapan balinalar, Merge sonrasında yaptıkları satışlar ile birlikte Ethereum’da çöküş getirdi.

Balina satışlarının haricinde ABD enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde gelmesi ve Amerikan Merkez Bankasının (FED) 75 baz puan faiz artırması, Ethereum’daki çöküşü hızlandırdığı görüldü.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

Büyük Yatırımcılar Bu Seviyelerden Bitcoin (BTC) Satın Alıyor mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2023 yılının başlamasıyla birlikte yepyeni bir başlangıç yaptı. 16…

16.02.2024 - 20:07

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04

Bitcoin Borsası Bybit, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Bybit, bugün itibariyle yeni bir duyuru paylaştı. Sektörün en eski platformlarından…

16.02.2024 - 17:51

SICAK GELİŞME: ABD’de Üretici Enflasyonu Verisi Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) geçtiğimiz dakikalarda yeni bir veri…

16.02.2024 - 16:35

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34