Haberler

Rusya’ya Uyarı: Yaptığınız Yanlış, Finans Sisteminizi Yıkmayacak!

BitGo CEO’su Mike Belshe ve Binance’in Rusya ve BDT’deki operasyon başkanı Gleb Kostarev ve daha birçok isim Rusya yönetiminin kripto paralara dönük uyguladığı 2021 yılında geçerli olacak ödeme ve hizmetler alanında yasakların kabul edilemez bir durum olduğunu açıkladı. Rusya yönetiminin kripto para birimlerinden ‘korkmaması’ gerektiğine değinen çok sayıda isim, “kripto para birimleri ile ödemeleri yasaklamak Rusya için herhangi bir avantaj sağlamış olmayacak. Rusya, aynı zamanda kripto paralardan finansal olarak etkilenmeyen bir ülke ve hiçbir ülke bu konuda kripto paralarla ödemeler nedeniyle finansal sisteminde sorun yaşamıyor” diyor.

Ancak Rusya yönetiminin oligarklar olarak adlandırılan zengin iş insanları ile çok yakından ilişkileri olduğu ve bu duruma yol açan sebebin uzun yıllardır yönetimde olan Putin yönetimi olduğuna değiniliyor.

Oligarkların yönetime kripto para birimlerini yasaklamak veya kısmen yasaklar uygulama talebinde bulunmuş olabileceği, bunun ardından bu yasa tasarısının onay almış olabileceği iddia ediliyor. Zira Putin yönetimi, ülkede oligarklar arasında gösterilen çok sayıda bankanın sahibi ile yakın ilişkilere sahip ve bu banka sahipleri bu yasağın uygulanmasını istemiş olabilir.

Finans Sistemini Az Da Olsa Etkiliyor

Kripto para ile ödemeler yapan çok sayıda Rus vatandaşı olmadığı biliniyor. Bügün dünyanın hiçbir bölgesinde ve ülkesinde kripto paralar ile ödemelerin aktif olarak kullanılmadığı gün gibi ortada. Ancak geleceğe dönük bir yasak olabileceği düşünülen Rusya’nın mevcut kripto para yasağının, özellikle de bugün az sayıda kayıplara sebep olduğunu iddia eden çok sayıda isim var.

Bu isimler, özellikle Rus bankalarının komisyon kazanmasına engel olan bu ödeme yönteminin ülkeye her zaman zarar verebileceğini iddia ederken, diğer taraftan ise bunu kabul etmeyenlerin sayısı oldukça çok.

Rusya’da mevcut yönetimin kripto para birimlerine dönük uygulamaya alacağı yasağın 1 Ocak 2021’den itibaren geçerli olacağı belirtilirken, bugünlerde ülkede kripto para ile ödeme kabul eden dükkanların herhangi bir düzenlemeye gitmedikleri görülmekte. Ayrıca 2021 yılına kadar daha fazla sayıda dükkanın kripto para kabulünden vazgeçecek olduğu, zira polis ve hükümet baskısının ülkede çok ciddi yüksek düzeyde olduğu biliniyor.

En Son Yazılar

Bitcoin’in Yükselişe Geçtiği Gün, Altcoin’ler Nasıl Performans Sergiledi?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) şubat ayına her ne kadar kötü bir başlangıç yapmış…

02.02.2024 - 00:17

CryptoQuant, BitMEX Balinalarının Yüklü Bitcoin (BTC) Çekimi Yaptığını Bildirdi!

Kripto para sektöründeki önemli süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) son saatlerde…

01.02.2024 - 23:12

Piyasa Uzmanları: Bitcoin Yatay Gidecek Ama Bu Altcoin Sert Yükselebilir!

Kripto para sektöründeki kritik süreç devam ediyor. Yatırımcılar lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) ve…

01.02.2024 - 22:14

Bir Kripto Balinası, Binance’deki Bu Altcoin’de Zararına Satış Yapıyor!

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, alım satım hamleleri ile kripto varlıkları…

01.02.2024 - 21:08

SICAK GELİŞME: Coinbase, Bir Altcoin Listelemesi Daha Paylaştı!

En büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, bugün itibariyle altcoin listelemeleri ile gündeme…

01.02.2024 - 20:48

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’leri Vadelide Listeleyeceğini Duyurdu!

Dev kripto para borsası Coinbase, geçtiğimiz dakikalarda Aptos (APT), Filecoin (FIL) ve Sui (SUI) isimli 3 altcoin'i…

01.02.2024 - 20:04