Haberler

Rusya’dan Yeni Kripto Para Önlemleri: Kamuda Çalışma Cezası Verilecek!

Rusya Maliye Bakanlığı tarafından yeni kripto para standartları hakkında açıklamalar yapıldı. 2021 yılında kripto paralar ile ödeme, hizmetler ve benzer alanlarda kullanımın yasaklanacak olduğu daha önce Başkan Putin tarafından onaylanırken, özellikle onaylanan yasaya yeni maddelerin eklenmesi gerektiği ifade edildi.

Açıklamalarda, kripto para birimi kullanıcılarının bazı yasal raporlamalara maruz bırakılması gerektiğinden söz eden Rusya Maliye Bakanlığı, bu raporlamaların doğru olmaması durumunda ise ağır cezalar verilmesi gerektiğine işaret etti.

Ülkede başta vergi kaçırma ve suç işleme olmak üzere çok farklı suçlar kripto para birimleri aracılığı ile işlenebiliyor. Bu da ülke yönetimini haklı olarak harekete geçirirken yapılan düzenlemeler ile özellikle vergi kaçırmanın önüne geçmek için hizmet ve ürün satışlarının kripto paralarla yapılması yasaklandı.

Putin Onayladıktan Sonra Kimse Durduramaz!

İnsan hakları, demokrasi ve yasal haklar kapsamında Rusya’dan ABD gibi veya Norveç gibi söz edebilmek maalesef mümkün değil. İnsan hakları karnesi oligarklar olarak adlandırılan Putin ve yönetimine yakın insanlar için iyi durumda olsa da sıradan normal vatandaşlar için pek de iyi durumda görünmüyor.

Bu nedenle kripto para yatırımcıları özellikle ne düşündüklerini ifade etmek konusunda zorlanıyor ve genelde ifade edemeden içlerinde tutmak zorunda kalıyorlar.

Başkan Putin tarafından onaylanan yasaların asla geri döndürülemeyecek olduğu, ancak Putin tarafından yasa ile ilgili karar verilebileceği bilinirken, ülkede yeni dönemde kripto para yasaklarına karşı çıkılsa bile yasaların yasakları yönetimle beraber uygulayacağı biliniyor.

Ne Gibi Yenilikler Var?

Rusya Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yeni önerilen önlemlere yer verildi. Buna göre, kripto para birimi cüzdanında 100.000’den fazla Rus rublesi (yaklaşık 1.300 $) bulunuyor olması durumunda kripto kullanıcılarının işlem geçmişlerini (hesap dökümü), dijital cüzdan adreslerini ve bakiyelerini bildirmeleri gerekli olacak. Yılda 1 milyon ruble (yaklaşık 13.000 $) elde eden bir cüzdanın bildirilmemesi durumunda ise, zorunlu çalıştırma cezası ve üç yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecekler.

Ülkede kripto para birimlerinin gelecekte bu yöntemlerle tamamen yasaklanmasının da mümkün olabilecek olduğu şimdiden Rus kripto para birimi sahiplerince belirtilmekte. Bu yasaklar zaten ülkede büyük oranda kripto para kullanım oranını azaltacak yasaklar olabilecek.

En Son Yazılar

ABD’li Milletvekilleri, SEC’in Bitcoin ve Altcoin Saklama Kurallarına Karşı Çıkıyor!

Üç ABD Kongre üyesi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) tartışmalı Personel Muhasebe Bildirgesinin…

02.02.2024 - 14:31

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i 50x Kaldıraçla Vadelide Listeliyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile kripto piyasasının…

02.02.2024 - 13:08

Bir Tüccar Bu Altcoin’e 12 Bin Dolarlık Yatırım Yaptı, 3.3 Milyon Dolar Kazandı!

Şaka tokenleri genellikle kripto para sektörünün en çok yükselen altcoin'leri oluyor. Her ne kadar birçok…

02.02.2024 - 12:03

Dev Kripto VC’sinin CEO’su, Bu Popüler Metaverse Altcoin’in de Satış Yapıyor!

Geçtiğimiz mega boğa sezonunun en çok yükseliş yaşayan altcoin'leri olan metaverse ürünleri, çok uzun bir…

02.02.2024 - 11:34

SON DAKİKA: OKX, Bu Altcoin’i Delist Edeceğini Duyurdu! Fiyat Tepki Veriyor..

Başarılı bir kripto para borsası olan OKX, geçtiğimiz dakikalarda sektörün piyasa değerine göre büyük projelerinden…

02.02.2024 - 11:09

SON DAKİKA: Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre dev kripto para borsası Binance, Pyth Network (PYTH) isimli altcoin'i…

02.02.2024 - 10:52