Haberler

Rusya’dan Gelen Son Haberler, Bitcoin’de Düşüş Getirebilir!

Rusya’nın Ukrayna işgali son hız devam ediyor. Bu savaştan gelen sıcak gelişmeler ise Bitcoin ve kripto paraları derinden etkilemekte.

Savaş son hız devam ederken yatırımcılar arasında, başka ülkelerinde bu sıcak savaşa dahil olma korkusu bulunmakta. Keza cepheden gelen haberlerde bu düşünce doğrultusunda hareket ediyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’ya destek veren ülkeleri uyarmaya devam ederken şu açıklamalarda bulundu:

“Birliklerimize saldıran savaş uçakları Romanya’ya iniyor. Diğer ülkelerin havaalanlarının kullanılması, bu ülkelerin çatışmaya etkin katılımı olarak kabul edilecek.”

Ukrayna savaş uçaklarının, Romanya havalimanlarına iniş yaptığını aktaran bakanlık, bu olayın böyle devam etmesi durumunda Ukrayna’ya destek veren ülkelerinde savaşa katıldığını kabul edeceklerini söyledi.

Yatırımcıların, Rusya – Ukrayna arasında gerçekleşen savaşın başka ülkelere sıçrama ihtimali karşısında endişeleri sürüyor.

Donesk Halk Cumhuriyeti, Ukrayna güçlerine ait NATO kayıt numarasına sahip lisanslı bir dizüstü bilgisayar bulunduğunu duyurdu.

Bu duyuru ardından ise savaş başlamadan önce NATO’un gizli bir şekilde Ukrayna ordusu ve hükümetine destek verdiği ortaya çıktı.

NATO’nun Ukrayna’ya verdiği desteklere devam edip etmeyeceği konusunda endişeler sürerken, yatırımcıları en korkutan senaryo ise NATO’nun, Rusya – Ukrayna savaşına dahil olması yönünde.

Böyle bir gelişmeyle birlikte bir çok devletin savaşa katılacağını düşünen analistler, Bitcoin ve kripto paraların sert bir ayı sezonu yaşayacağını aktarmakta.

Yayın saati itibariyle 39.000 dolar seviyelerini zorlamaya devam eden Bitcoin, bugün gelen gelişmeler ışığında %1.5’luk bir düşüş yaşamış durumda.

En Son Yazılar

Polygon’un Alt Şirketi, MATIC Satışı Yapıyor! Nasıl Olur?

Kripto para sektöründeki alım satım hamleleri yatırımcıların dikkatini çekmekte. Dönem dönem bazı kripto projelerinin kendi…

17.02.2024 - 14:57

Bitcoin ve ETH’de Hafta Sonu Hangi Seviyeler Takip Edilecek?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle hafta sonu başlamış durumda. Hafta sonları özelinde lider kripto para…

17.02.2024 - 13:15

Dev Balina Yeni Bitcoin (BTC) Satın Alımı Yaptı! İşte Ayrıntılar..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

17.02.2024 - 12:06

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

17.02.2024 - 00:55

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23