Bitcoin (BTC)

Rusya Uluslararası Anlaşmalarda, Bitcoin İle Ödemeleri Aktif Edebilir!

Rusya Federasyonu Merkez Bankası başkanı Elvira Nabiullina, geçtiğimiz günlerde St. Petersburg Ekonomik Forumu’na (SPIEF) katıldı. Nabiullina’nın resmi devlet medya kuruluşu Kommersant’a verdiği röportajda, Rusya’nın uluslararası ticaret için Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini kullanması hakkında düşünceleri öğrenildi.

Nabiullina etkinlik sırasında gazetecilere verdiği demeçte, şu sözleri aktarmış durumda:

“Bizim sorunumuz, kripto para birimlerinin ülke içinde bir ödeme aracı olararak kullanılmasıdır.”

“Uluslararası anlaşmalarda kullanılmasına gelince, Rus finans sistemine nüfuz etmediği takdirde olumlu şekilde karşılanabilir.”

Nabiullina’nın açıklamalarından önce ise konu ile ilgili Merkez Bankası Birinci Başkan Yardımcısı Ksenia Yudaeva’nın konuştuğu görüldü.

Rusya’da Bitcoin ile ödemeleri Rusya Federasyonu Merkez Bankası başkanı Elvira Nabiullina gibi reddeden Yudaeva, sadece uluslararası anlaşmalar adına olumlu konuştu.

Rusya Merkez Bankası geçtiğimiz Ocak ayında kripto para birimlerinin madenciliği ve ticaretini yasaklamayı teklif etmişti.

Bu açıklamanın ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin madencilik sektöründe “rekabet avantajına” sahip olduğunu belirterek, merkez bankasının bu görüşüne açıkça meydan okudu ve yeniden düşünmelerini istedi.

Kripto para birimlerine verdiği destekler ile tanınan Vladimir Putin, Ukrayna saldırısı sonrası Bitcoin‘in daha da değerli olduğuna inanmakta.

ABD ve AB devletlerinin ambargolarından kripto paralar sayesinde sıyrılmayı başaran Rusya, ilerleyen süreçte sektör adına çok daha büyük hamlelere imza atabilir.

En Son Yazılar

Bir Kripto Balinası Sert Yükselen Bu Altcoin’de Satış Yapmaya Başladı!

Büyük yatırımcılar aldıkları kararlar ile kripto gündemine gelmeye devam ediyor. Kripto para yatırım şirketlerinin yanı…

18.02.2024 - 11:11

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Hafta Sonu Geçiriyor?

Bu hafta sonu itibariyle kripto para sektöründe düşüşlerin daha baskın olduğu görülebiliyor. Lider kripto para…

18.02.2024 - 00:36

Bitcoin Ayısı Capo, BTC ve Altcoin’ler Hakkındaki Son Düşüncelerini Paylaştı!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir isim olan Crypto Capo, yaptığı paylaşımlarla yatırımcıların dikkatini…

17.02.2024 - 23:32

SICAK GELİŞME: Bu Haber ile Türklerin Takibindeki Bir Altcoin Uçuşa Geçti!

Son dakikalarda Türk kripto para yatırımcıları The Guardian'ın İstanbul Başakşehir Futbol kulübü hakkında paylaştığı habere…

17.02.2024 - 22:19

Büyük Kripto Yatırımcıları, Binance’de Listeli Bu Altcoin’e Yüklü Yatırımlar Yapıyor!

Kripto para sektöründeki kritik süreç devam etmekte. Her ne kadar lider kripto para birimi Bitcoin…

17.02.2024 - 21:28

DİKKAT: Bu Ülkede Bankaların Bitcoin ve Altcoin İşlemleri Yasaklandı! İşte Detaylar..

Honduras Ulusal Bankacılık ve Menkul Kıymetler Komisyonu (CNBS), yerel bankaların dijital varlıklarla işlem yapmasını ve…

17.02.2024 - 20:16