Gündem

Rusya-Ukrayna Savaşında Son Gelişmeler! Bitcoin Tepki Verecek mi?

Bugün itibariyle dünya gündeminde Rusya-Ukrayna savaşının olduğu görülüyor. Geçtiğimiz aylarda finans piyasalarında büyük bir çöküş getiren bu gelişme, tekrardan su yüzüne çıkmaya başlamış durumda.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün itibariyle Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya’da bir ilhak töreni gerçekleştirdi. İlhak’ı kısaca, bir devletin topraklarının başka bir devlet tarafından zorla alınması olarak tanımlayabiliriz.

Rusya her ne kadar bu bölgelerde referandum uyguladığını söylüyor olsa da, bu oylamanın bir askeri operasyon ile korele bir şekilde devam ettirildiği unutmamak gerek.

Avrupa Komisyonu başkanı Ursula Von Der Leyen, Avrupa Birliğinde yer alan 27 ülkenin ortak kararı ile bu ilhak’ı kabul etmediklerini ve bu 4 bölgenin Ukrayna’ya ait olduğunu söylüyor.

Bu 4 bölgenin yanı sıra Kırım’ın da halen Ukrayna’nın olduğunu vurgulayan Leyen, açıklamasının devamında Rusya’ya karşı yaptırımları arttıracaklarının altını çizdi.

Her ne kadar ülkemiz Rusya-Ukrayna bölgesinde devam eden çatışmaların azaltmak için kritik adımlar atıyor olsa da, tansiyon halen düşmemiş durumda.

Ukrayna’nın 4 adet şehrini Rusya’ya dahil eden Putin, şu sözlerle dünya gündemine oturdu:

“Luhansk, Donetsk, Zaporijya ve Herson’daki insanlar sonsuza kadar bizim vatandaşımız olmuştur. Luhansk, Donetsk, Zaporijya ve Herson halkının geleceğini tartışmayacağız”

Ukrayna ile barış masasına oturulsa dahi bu 4 bölgeden asla vazgeçmeyeceklerini aktaran Putin, çatışmaların alevlenmesine sebebiyet verebilir.

Bugün atılan adımlar ve yapılan açıklamalar sonrasında ise Rusya-Ukrayna savaşının yakın bir tarihte sona erme ihtimali ciddi miktarda düşmüş durumda.

Savaşın devam etmesi nedeniyle ilerleyen süreçte küresel piyasaların ve kripto para birimlerinin sert bir şekilde değer kaybetmesi beklenmekte.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Binance’deki Altcoin’lerde Son Durum Ne? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

16.02.2024 - 00:56

Bir Balina Bitcoin Borç Aldı, Bu BTC’leri Ethereum (ETH) ile Takas Etti! Sebebi Ne?

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

15.02.2024 - 23:57

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Marjinden Delist Ediyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, bugün itibariyle son dönemlerin tartışmalı…

15.02.2024 - 23:22

Kripto Balinaları Bugün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımları..

Kripto para sektöründe yükseliş dönemlerinde en çok kazancı sağlayanlar çoğu zaman kripto balinaları oluyor. Yaptıkları…

15.02.2024 - 22:33

SICAK GELİŞME: FED Yöneticisi Bitcoin (BTC) ETF’leri Hakkında Konuşuyor!

Kripto para yatırımcıları uzun bir süre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) spot Bitcoin…

15.02.2024 - 21:46

Popüler Analist: Bitcoin’de (BTC) Düşüş, Bu Altcoin’de Ralli Bekliyor!

Popüler bir kripto para analisti olan Ali Martinez, yaptığı tahminlerle kripto piyasasının gündeminde kalmaya devam…

15.02.2024 - 21:07