Haberler

Rusya-Ukrayna Savaşı, Bitcoin ve Makro Ekonomiyi Nasıl Etkileyecek? İşte Goldman Sachs Raporu!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş gerilimi, Vladimir Putin‘in dün yaptığı sansasyonel açıklamalardan sonra zirveye tırmandı. Rusya Devlet başkanının yapmış olduğu açıklamalar, tüm dünyada büyük tepki toplarken, üçüncü dünya savaşının ayak sesleri olarak nitelendirildi.

Rusya- Ukrayna savaşının resmen başlaması ve karşılıklı restler çekilmesi, makro ekonomik piyasaları da derinden etkiledi. Öyle ki, Bitcoin (BTC) ve kripto para birimleri sert bir geri çekilme yaşadı ve BTC 36.350 dolara kadar düştü.

Dünya piyasalarında da durum, kripto para piyasasından pek farklı değil. ABD’nin en büyük bankacılık kurumlarından Goldman Sachs, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş krizinin dünya ekonomisindeki olası yankılarını analiz eden bir rapor yayınladı.

Ukrayna Savaşının Bitcoin’e Etkileri Ne Olacak

Finans devi Goldman Sachs, yakın tarihli bir raporunda Ukrayna-Rusya savaşının dünya ekonomisine nasıl etki edebileceği ile ilgili bir rapor yayınladı.

Söz konusu rapora göre ABD ve Avrupa ülkelerinin Rusya’ya yaptırım kararları neticesinde, küresel borsalarda büyük çöküşler yaşanması kaçınılmaz olduğu belirtiliyor.

Rapora göre ABD ve Avrupa birliğinin Rusya’ya yönelik yaptırımları ABD borsalarında mevcut seviyeden %6 oranında düşüşe sebep olabilir. Avrupa ve Asya borsalarında ise düşüşlerin %12-15 seviyesine kadar olabileceği öngörülüyor. Bu nedenle, yatırımcıların altın ve BTC gibi güvenli limanlara yöneleceği düşünülüyor.

Ruble Çöküş Yaşayabilir

Goldman Sachs, Rusya’nın son dönemlerde ciddi değer kaybı yaşayan para birimi Ruble’ye de değiniyor. Ruble’nin şu anda tüm zamanların en düşük seviyesinden sadece %10 uzakta olduğu vurgulanıyor. ABD ve Avrupa birliğinin yaptırımları sonrasında Ruble’nin %10 üzerinde değer kayıpları yaşama olasılığı olduğu söyleniyor.

Savaşın fiyatını yükselttiği tek sektör ise enerji hisse senetleri oldu. Söz konusu raporda ilerleyen günlerde ham petrol fiyatları %13’den fazla yükseliş yapması beklenmekte. Tahvil faizlerinde ise 27 puanlık düşüşlerin olabileceği öngörülüyor.

Bitcoin Ve Kripto Para Piyasasında Durum Nereye Gider

Finans devi Golman Sachs, Bitcoin ve kripto para birimlerinin son dönemlerde geleneksel piyasalar ile korelasyon içerisinde hareket ettiğini vurguluyor.

Dolayısı ile kripto para piyasasının da diğer geleneksel piyasalar gibi savaş geriliminden etkileneceği düşünülüyor. Ancak, en iyi senaryoda yatırımcıların enflasyon ve hisse senetlerdeki çöküşlerinden kaçması sonucu, kripto para piyasasının canlanabileceği düşünülüyor. Bitcoin’in, ABD borsalarında ayrışması durumunda ciddi yükselişlerin gelebileceği öngörülmekte.

En Son Yazılar

İşte Bitcoin’in 50 Bin Dolara Yükseldiği Gün, En Çok Artan Altcoin’ler!

Kripto para sektöründe yeni hafta fazlasıyla iyi başladı. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yeni…

13.02.2024 - 00:45

SON DAKİKA: Franklin Templeton, Spot Ethereum ETF Başvurusu Yaptı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre Franklin Templeton isimli varlık yönetim şirketi, spot Ethereum ETF başvurusu…

12.02.2024 - 23:39

Dev Yatırım Şirketi Kurucusu, Bitcoin’de (BTC) Yeni Fiyat Hedefi Verdi!

Yatırım şirketi Mechanism Capital'in kurucu ortağı Andrew Kang, lider kripto para birimi Bitcoin'e (BTC) yönlendirilebilecek…

12.02.2024 - 23:15

SON DAKİKA: Binance’deki Bu Altcoin, Yeni Launchpad’ini Duyurdu! Fiyat Tepki Veriyor..

Son dakikalarda dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan BakerySwap (BAKE), yeni launchpad'ini…

12.02.2024 - 22:23

Ark Invest CEO’su: Bitcoin ve Ethereum Dışındaki Kripto Paraların ETF’leri Onaylanmayabilir!

Dev varlık yönetim şirketi Ark Invest'in CEO'su Cathie Wood, kısa bir süre önce kripto varlık…

12.02.2024 - 21:38

Crypto Capo: Bitcoin Düşüşe Geçecek Ama Altcoin’ler Yükselecek!

Kripto para sektörünün en çok tanınan analistlerinden bir tanesi olan Crypto Capo, kısa bir süre…

12.02.2024 - 21:07