Haberler

Rusya, Doğalgaz İle Bitcoin (BTC) Madenciliği Yapacak!

Rusya hükümeti kripto para madenciliği yapmak için farklı çözümler arıyor. Hükümet, Associated Petroleum Gas’ı (APG) kullanarak kripto para madenciliği yapmayı öneren bir proje üzerinde çalışıyor.

Rusya’daki doğalgaz ve petrol şirketleri enerji üretiminde APG (petrol gazı) kullanarak büyük kripto para madenciliği çiftlikleri kurmak istiyor. Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı başkan yardımcısı Vasiliy Shpak, şirketlerden gelen bu teklifi Dijitalleşme Bakanlığına ve Rusya Merkez Bankasına sundu.

Kommersant tarafından yapılan bir habere göre teklif, 7 Eylül tarihinde yetkililere sunuldu. Yetkililerden konuyla ilgili görüşlerini net bir karara bağlamaları isteniyor.

Kripto para uzmanları, projenin Çin’den gelen madencilerin ilgisini çekebileceğini düşünüyorlar. Ancak Rusya’da kripto para birimlerini düzenleyen yasa henüz kabul edilmediği de biliniyor.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri bu girişimin doğalgaz ve petrol yatırımcıları tarafından teklif edildiğini söylüyor. Firmalar kripto para madenciliği için yakındaki enerji merkezlerine petrolden üretilen enerjiyi vermek istediklerini belirtmekte. Projenin amacı yakılan fazla gazın atmosferin kirletilmesini önlemek ve aynı zamanda madencilik faaliyetlerine destek vermek olduğu belirtiliyor.

Kommersant, Ticaret Bakanlığı yardımcısı Shpak’ın, Dijitalleşme Bakanlığı ve Merkez Bankasına verdiği mektupta, petrol gazını enerjiye dönüştürmek için cihazlar üretilmeye başlandığını öne sürdü. Rus hükümeti emisyonu azaltmak için gaz yakmayı bırakmaya çalıştığı da söyleniyor. Ancak bunun için Rusya’da yeterli alt yapının olmaması, durumu zorlaştırıyor.

En Son Yazılar

Binance’deki Bu Altcoin Bugün ATH Tazeledi, Satışlar Yapılmaya Başlandı!

Kripto para sektöründeki kritik dönemeç devam ediyor. Piyasada alıcılar her ne kadar baskın olsa da,…

30.01.2024 - 22:20

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12

Standard Chartered Bank: SEC Bu Tarihte Spot Ethereum ETF’lerini Onaylayacak!

Kripto para yatırımcıları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), spot Ethereum için spot Bitcoin…

30.01.2024 - 19:01

Ethereum Kurucusu Buterin Bu Altcoin’i Övdü, Yükseliş Yaşandı!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum'un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, son dönemlerde yaptığı paylaşımlarla gündeme…

30.01.2024 - 18:14

Bitcoin Borsası Binance Türklerin Yakından Takip Ettiği Altcoin Hakkında Duyuru Paylaştı!

2022 yılının en büyük facialarından bir tanesi olan Terra (LUNA) çöküşü, kripto varlıkları derinden etkilemişti.…

30.01.2024 - 17:05