Haberler

Rus Saldırganlar 16,8 Milyon Doları Bakın Nasıl Çaldı!

ABD Hazine Yabancı Varlıklar Kontrol Bürosu (OFAC) tarafından yeni açıklama yapıldı. Açıklamada, Rusya merkezli 2 siber saldırganın 2017-2018 yılları arasında tam 16.8 milyon doları aşan oranlarda kripto para dolandırıcılığı ve hırsızlığı suçu işledikleri bildirildi. 2 ABD merkezli kripto para borsası, 1 uluslararası camiada hizmet veren kripto para birimi borsasını ve müşterilerini hedef aldığı açıklanan Rus siber saldırganların milyonlarca dolarlık vurgun yaptıkları OFAC tarafından resmî olarak doğrulandı.

Açıklamada, Rus siber saldırganların kripto para borsalarını hedefledikleri gibi kripto para yatırımcılarını da hedeflerine koydukları ve sahte web siteleri yarattıkları, sahte kripto para birimi borsası web sitesi üzerinden kullanıcıların-yatırımcıların paralarını gasp ettikleri belirtildi.

Kullanıcıların paralarının gasp edilmesinden hemen sonra polis ekiplerine başvuruda bulunsa bile net olarak sonuç alamadıklarından söz edilirken, bu durumun ardında ise sahte web sitesinin kimliğinin bilinmemesi ve genellikle kullanıcıların bildikleri borsaya yatırım yaptıklarını zannederken, aslında sahte web sitesine para kaptırmış olmalarının neden olduğu belirtildi.

Çeşitli Yöntemler Kullandılar!

Potekhin (saldırganlarından biri) ve ekibinin çaldıkları fonları çekmek ve daha fazla kripto para çalabilmek için farklı farklı alternatif yöntemler geliştirdikleri belirtildi; paranın çalınan kimlikler kullanılarak oluşturulan farklı kripto para borsalarına aktarılması, farklı cüzdanların kullanımı, borsaların iç kontrollerinin atlatılması ve talebi artırmak için sanal para biriminin hızla satın alındığı bir piyasa manipülasyon şeması oluşturmak ve daha birçok farklı yöntemler kullandıkları belirtildi.

OFAC’ın bu duruma karşı harekete geçtiği ve ilgili yetkililerin durumdan haberdar oldukları açıklanırken, yetkililerin 2 suçluyu yakalayıp yakalamadıkları konusunda herhangi bir basın açıklaması yapılmadı. Rusya daha önce bu tür olaylarda suçluları tutuklamamış ve ABD’nin açıklamalarına ve raporlarına herhangi bir şekilde yanıt vermemişti.

Olayla ilgili olarak ABD’nin OFAC bünyesinde bu durumla ilgili varsa diğer saldırganlara karşı da yaptırım uygulamasının beklendiği belirtildi.

Kontrol Edin

Bir kripto para yatırımı yapacaksanız borsanın URL kısmını mutlaka kontrol edin. Örneğin Binance borsasına yatırım yapacaksanız binance.com URL adresinin doğru olduğuna, harf fazlalığı veya azlığı olmadığına, alan adı uzantısı olan .com’un .com olarak göründüğüne emin olduktan sonra yatırım yapın. SSL bölümünü de mutlaka kontrol etmeyi unutmayın. Yeşil kilit işareti URL’nin solunda yanıyorsa bilgilerinizin güvende olduğuna işarettir ancak tek başına bu yeterli değildir.

En Son Yazılar

Bitcoin’in Yükselişe Geçtiği Gün, Altcoin’ler Nasıl Performans Sergiledi?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) şubat ayına her ne kadar kötü bir başlangıç yapmış…

02.02.2024 - 00:17

CryptoQuant, BitMEX Balinalarının Yüklü Bitcoin (BTC) Çekimi Yaptığını Bildirdi!

Kripto para sektöründeki önemli süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) son saatlerde…

01.02.2024 - 23:12

Piyasa Uzmanları: Bitcoin Yatay Gidecek Ama Bu Altcoin Sert Yükselebilir!

Kripto para sektöründeki kritik süreç devam ediyor. Yatırımcılar lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) ve…

01.02.2024 - 22:14

Bir Kripto Balinası, Binance’deki Bu Altcoin’de Zararına Satış Yapıyor!

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, alım satım hamleleri ile kripto varlıkları…

01.02.2024 - 21:08

SICAK GELİŞME: Coinbase, Bir Altcoin Listelemesi Daha Paylaştı!

En büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, bugün itibariyle altcoin listelemeleri ile gündeme…

01.02.2024 - 20:48

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’leri Vadelide Listeleyeceğini Duyurdu!

Dev kripto para borsası Coinbase, geçtiğimiz dakikalarda Aptos (APT), Filecoin (FIL) ve Sui (SUI) isimli 3 altcoin'i…

01.02.2024 - 20:04