Haberler

Rus Milyarderler, Bitcoin ve Altcoin Satışına Başladı mı?

Rusya’nın Ukrayna işgali devam ediyor. Bu işgali nedeniyle bazı ülkeler Rusya’ya yaptırım uygularken, vatandaşlar ise yaptırımlardan kaçış yolunu kripto paralar olarak görüyor.

Rusya’nın SWIFT sisteminden çıkartılmasının ardından bir çok Rus milyarderinin kripto para satın almaya başladığı tahmin edilmekteydi. Bu tahminlerinin ardından 1000 üzeri Bitcoin cüzdanlarındaki sert artış tahminleri doğrulamıştı.

Binance ve Kraken gibi borsalarında Rus masum vatandaşlarına yaptırım uygulamayacağını söylemesi, Bitcoin’in bir kaç gün içerisinde 45.000 dolar seviyelerine kadar yükselmesini sağladı.

Bu gelişmeler ardından Mastercard ve Visa, Rusya’ya verdikleri destekleri iptal ettiğini söyledi. Binance borsası ise birkaç gün sonra Rusya’ya yaptırım kararı aldıklarını ancak bu kararı kendilerinin vermediğini söyledi.

Binance borsasına bir süredir baskı yapan ABD hükümeti en sonunda istediğine ulaşmış durumda.

ABD Başkanı Joe Biden’ın direktifiyle Rusya’ya yaptırım kararı alan Binance borsası, Rus milyarderlerin satış yapmasına neden oldu.

Rus milyarderlere gelen baskı ve yaptırımların ardından bu kişilerin satışa başladığını düşünen uzmanlar, Bitcoin ve kripto paraların ise bu sebepten dolayı düşüşler yaşadığını dile getiriyor.

ABD Hükümeti Rusya’ya yaptırım yapmak için kripto paraların önünü keserken, Nasdaq ve Dow Jones gibi büyük ABD hisselerindeki düşüşü durdurmak için halen harekete geçmediği gözlemlenmekte.

Kripto para borsalarının Rusya’ya yaptırımlara devam etmesi durumunda satışlarını hızlandıracak olan Rus milyarderler, ilerleyen günlerde Bitcoin ve kripto paraların çok daha sert değer kaybetmesine neden olabilir.

En Son Yazılar

Polygon’un Alt Şirketi, MATIC Satışı Yapıyor! Nasıl Olur?

Kripto para sektöründeki alım satım hamleleri yatırımcıların dikkatini çekmekte. Dönem dönem bazı kripto projelerinin kendi…

17.02.2024 - 14:57

Bitcoin ve ETH’de Hafta Sonu Hangi Seviyeler Takip Edilecek?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle hafta sonu başlamış durumda. Hafta sonları özelinde lider kripto para…

17.02.2024 - 13:15

Dev Balina Yeni Bitcoin (BTC) Satın Alımı Yaptı! İşte Ayrıntılar..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

17.02.2024 - 12:06

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

17.02.2024 - 00:55

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23