Bitcoin (BTC)

Rus Milyarder, Rusya Merkez Bankasına Bitcoin (BTC) Çağrısında Bulundu

Rusya’nın en zengin iş adamlarından olan Oleg Deripaska, Bitcoin (BTC) lehine açıklamalarda bulunan en yeni isim oldu. Rus Oligark Deripaska, Rusya Merkez Bankasının şu an Latin Amerika’da yaşanan olayları örnek alması gerektiğini vurguladı.

Deripaska: “El Salvador Bile Bitcoin’i Kabul Etti”

Deripaska, Telegram üzerinden yaptığı açıklamalarında Rusya Merkez Bankasının kripto paralara yönelik tutumunu eleştirdi. Ülkenin Bitcoin’i temel ödeme araçlarından birisi olarak görmesi gerektiğini ifade eden Deripaska, El Salvador’u örnek gösterdi:

“hONDURAS’A YAKIN OLDUĞU BİLİNEN FAKİR EL SALVADOR BİLE DİJİTAL PARA BİRİMLERİNE OLAN İHTİYACI FARK ETTİ VE ÇOK BASİT BİR YOL SEÇEREK BİTCOİN’İ TEMEL ÖDEME ARACI OLARAK KABUL ETTİ.”

Ünlü milyarder, Rusya’nın direkt olarak dünyanın geri kalanıyla önemli iş anlaşmaları yapması gerektiğini ve merkez bankasının yabancı alım satım anlaşmaları ile serbest piyasaya dönmesinin mantıklı olacağını vurguladı.

Rusya içerisindeki en büyük vakıflardan birisi olan Voloe Delo’yu kuran Deripaska bir zamanlar ülkenin en zengin kişisiydi ancak 2008 yılındaki ekonomik kriz sonrasında bunu başkasına kaptırdı. Forbes’in tahminlerine göre ise Deripaska’nın Temmuz 2021 itibarıyla elinde bulundurduğu servet 4,8 milyar doların üzerinde.

ABD’li yetkililer ise 2018 yılında Deripaska’ya yönelik bir soruşturma başlatmış ve kendisinin rakiplerinin hayatlarını tehdit ettiğini ortaya koymuştu. Bu iddia ise hiçbir zaman kanıtlanamadı ve Deripaska kendi ülkesinin en zenginlerinden birisi olmaya devam ediyor.

En Son Yazılar

Bitcoin Dolandırıcısı Do Kwon, ABD’ye İade Edilecek! İşte Ayrıntılar..

Terraform Labs kurucu ortağı Do Kwon, yaptığı dolandırıcılıklar neticesinde Terra Luna ve TerraUSD projelerinin batmasına…

21.02.2024 - 21:53

Balinalar Bitcoin’de (BTC) Alım mı Yoksa Satım mı Yapıyor? İşte Son Veriler..

Kripto para sektöründe bugün itibariyle volatil hareketlerin meydana geldiği görülüyor. Satış baskısı ile karşı karşıya…

21.02.2024 - 21:08

SICAK GELİŞME: Bitcoin Borsası Coinbase, Bu 2 Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, kısa bir…

21.02.2024 - 20:19

Ripple CEO’su Garlinghouse, XRP Spot ETF Onay İhtimalini Yorumladı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geçtiğimiz süreçte spot Bitcoin ETF'lerini onaylamıştı. ETF onayı…

21.02.2024 - 19:47

Vadelide Ethereum ve LINK’ten Yüklü Kar Eden Balina, Yeniden ETH Topluyor!

Gerçekleştirdikleri alım satımlar ile kripto piyasasının gündeminde yer alan balinalar, yüklü hamleler yapmaya devam ediyor.…

21.02.2024 - 18:45

Ak Parti Yetkilisi, Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Hakkında Konuştu!

Ülkemizde kripto varlık yasası hakkındaki çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında birçok konu gündeme geldi.…

21.02.2024 - 17:43