Haberler

Romanya’nın En Büyük Kripto Para Borsasına Siber Saldırı Yapıldı!

Romen yetkililerinin başlattığı soruşturmayla, kripto para borsasına yapılan siber saldırıyı düzenleyen kişilerden birinin yakalandığını duyurdu. Şüphelendikleri diğer bir kişinin de arandığı paylaşıldı. Soruşturmanın hiçbir aşamasında saldırıya uğrayan kripto para borsasının ismi geçmiyor. Tek paylaşılan bilgi, borsa merkezinin Cayman Adalarında bulunduğu yönünde oldu.

Soruşturmayı yakından takip eden Romanya Organize Suç ve Terör Mücadele yetkilileri, yapılan büyük siber saldırının 28-31 Ocak tarihlerinde gerçekleştirildiğini bildirdi. Siber saldırıyla yaklaşık olarak 650 bin dolar değerinde kripto para çalındığı açıklandı. Kripto para borsası hakkında detay verilmese de, yetkililer şirketin dünyanın en büyük 10 kripto para borsası arasında olduğunu bildirdi.

Resmi olarak yapılan açıklamada, sanık hakkında BT dolandırıcılığı, bilgisayar korsanlığı ve kara para aklama gibi suçlardan iddianame düzenlendiği aktarıldı. İddianameyi hazırlayan savcı yaptığı incelemelerde, sanığın hassas API kodlarına erişim sağladığını tespit etti. Bu sayede bilgisayar korsanlarının kripto para borsa sistemindeki bütün bilgilere erişim sağladığı söylendi.

Soruşturma tamamlanana kadar sanığın gözaltında olacağı açıklandı. Sanığın ele geçirdikleri kripto paraları takip edilmemesi için birden çok cüzdana gönderdiği bildirildi. Transfer işlemlerinden biri tespit edildi. Cüzdanın sahibinin 10 bin Romen Leyi’den (2500 dolar) az olacak şekilde birçok kez para çekmesiyle ortaya çıktı.

Romen makamları operasyon hakkında detaylı bilgi verdi:

“Romanya Organize Suç ve Terör Mücadele ekibi, Yaş bölgesindeki savcıları ve bölge polisleriyle beraber iki ev araması yaptı.

Yapılan aramalarda, yedi cep telefonu, üç dizüstü bilgisayar, beş USB bellek, iki elektronik cüzdan ve 10 bin Romen Leyi (2500 dolar) ele geçirildi. Yakalanan bir kişinin borsa hesabındaki 40 bin Romen Leyi’ye (9750 dolar) ise el konuldu.”

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listelemeye Hazırlanıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, geçtiğimiz dakikalarda…

31.01.2024 - 01:09

İşte Bugünün En Çok Artan ve Düşen Altcoin’lerinin Listesi!

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

31.01.2024 - 00:37

Almanya, 1.2 Milyar Dolarlık Bitcoin’e El Koydu! Bu BTC’ler Satılacak mı?

Bugün itibariyle ticari korsanlık web sitelerini hedef alan bir vergi soruşturmasında Alman polisi, son günlerde…

30.01.2024 - 23:16

Binance’deki Bu Altcoin Bugün ATH Tazeledi, Satışlar Yapılmaya Başlandı!

Kripto para sektöründeki kritik dönemeç devam ediyor. Piyasada alıcılar her ne kadar baskın olsa da,…

30.01.2024 - 22:20

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12