Haberler

Ripple’ın (XRP) Büyük Ortaklığı, Hüsranla Sonuçlandı!

Ripple’ın milyonlarca dolar ödediği büyük ortaklığı MoneyGram, 8 Mart itibarıyla resmen noktalandı. Blockchain şirketi Ripple tarafından yapılan açıklamada, Ripple ve MoneyGram ortaklığının artık sürdürülemeyeceği ifade edildi.

Ripple ve MoneyGram, Yollarını Ayırdı

Ripple açıklamasında, bu kadar kısa sürede bunca şeyin başarılmış olması övülürken, davanın belirsizliği nedeniyle ortaklığın bittiği vurgulandı. RippleNet ve On-Demand-Liquidity platformları üzerinden milyarlarca dolarlık işlem yapıldığı biliniyor. Buna rağmen XRP’nin menkul kıymet ilan edilebilme riski, MoneyGram’in ortaklıktan çekilmesine yol açmıştı.

MoneyGram tarafından ilk açıklama geçtiğimiz haftalarda yapıldı. Buna karşın Ripple’ın bu ortaklığın bitmeyeceğini vurgulaması dikkat çekse de MoneyGram istediğine ulaştı. Haziran 2019 döneminde ortaklık imzalayan ikili, özellikle XRP kullanımı açısından büyük bir önem taşıyordu. XRP’nin ABD’nin en büyük ödeme uygulamalarından olan MoneyGram ekosisteminde kullanılması, yatırımcıların gözünde de artı puan olarak görülmekteydi.

Ortaklığın resmi olarak bittiği haberi ise XRP fiyatı üzerinde olumsuz bir etkiye sahip oldu ve son 1 saatlik grafikte XRP fiyatı %0,7 değer kaybetti. MoneyGram hisselerinin ise bir süredir devam eden düşüşe hız verdiği görülüyor. Ripple, bu ortaklık kapsamında MoneyGram’e 30 milyon dolardan fazla ödeme yaptı ve bunlar piyasa yapma ücreti olarak alındı. Buna rağmen uzmanlar bu ücretin aslında ortaklık için ödenen bir bedel olduğunu vurgulamakta.

Ripple açıklamasında MoneyGram ile ortaklığın bittiği ancak iletişimin hala devam ettiği ve ilerleyen yıllarda benzer adımlar atılabileceği vurgulandı.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Delist Edeceğini Duyurdu!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kripto sektörünün lokomotifi olmaya devam…

01.02.2024 - 00:02

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14