Ripple (XRP)

Ripple’ın Bu Ortaklığı XRP Fiyatına Yaradı! – Kritik Seviye Aşıldı

Toplam piyasa değerine göre en büyük 6. kripto para birimi XRP, uzunca bir süre 1 doların altında kaldıktan sonra dün gelen haberle yeniden bunun üzerine çıkmayı başardı. XRP fiyatı 7 günde %35, 24 saat içerisinde ise %10 yükseldi ve bunu tek bir ortaklığa borçlu olabilir.

XRP Fiyatı Bu Haberle Yükseldi

Ripple’ın ABD’de devam eden davası XRP’yi nasıl olumsuz etkiliyorsa, Asya’da attığı adımlar da tam olarak bu şekilde olumlu etkiliyor. Aslında Ripple’ın attığı adımların XRP fiyatını etkilemesi dava için olumsuz bir sonuç doğurabilir. Yine de Ripple’ın Asya’nın en kritik bölgelerinden birisinde yeni bir ortaklığa imza atması önemli bir gelişme.

Ripple, dün yaptığı açıklamada Güney Kore’nin dev para transfer şirketi Global Money Express ile ortaklık imzaladığını açıklamıştı. GME, resmen RippleNet’e katılarak Güney Kore ve Tayland arasında RippleNet tabanlı havale işlemlerine start verdi.

Aktarılan verilere göre 184.000 Tayland vatandaşı Güney Kore’de yaşıyor ve bunun büyük bir havale/işlem pazarı ürettiği biliniyor. Ripple’ın Asya içerisinde böylesine güçlü bir ödeme koridoruna ulaşması ve ortaklıklar yapması ise XRP’yi olumlu etkiledi. XRP fiyatı 11 Ağustos tarihinde gelen haber ile 1 doların üzerine çıkarak piyasanın geri kalanına ayak uydurdu.

XRP için asıl kırılma noktasının ise teknik analize göre 1,20 dolar olacağı söylenebilir. Bunun altında ise 0,82 dolar XRP yatırımcıları için her zaman kritik bir destek oldu. XRP, haberin yayın saatiyle 1 dolar desteğinde tutunuyor.

En Son Yazılar

Binance’deki Bu Altcoin Bugün ATH Tazeledi, Satışlar Yapılmaya Başlandı!

Kripto para sektöründeki kritik dönemeç devam ediyor. Piyasada alıcılar her ne kadar baskın olsa da,…

30.01.2024 - 22:20

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12

Standard Chartered Bank: SEC Bu Tarihte Spot Ethereum ETF’lerini Onaylayacak!

Kripto para yatırımcıları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), spot Ethereum için spot Bitcoin…

30.01.2024 - 19:01

Ethereum Kurucusu Buterin Bu Altcoin’i Övdü, Yükseliş Yaşandı!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum'un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, son dönemlerde yaptığı paylaşımlarla gündeme…

30.01.2024 - 18:14

Bitcoin Borsası Binance Türklerin Yakından Takip Ettiği Altcoin Hakkında Duyuru Paylaştı!

2022 yılının en büyük facialarından bir tanesi olan Terra (LUNA) çöküşü, kripto varlıkları derinden etkilemişti.…

30.01.2024 - 17:05