Ripple (XRP)

Ripple’dan (XRP) Örnek Hamle: Enerjisini Güneş Panellerinden Üretecek

Kripto endüstrisinin enerji tüketim sorunu geçtiğimiz günlerde birçok kişi tarafından dile getirilmişti. Karbon salınımının yüksek olduğu enerji ile beslenen birçok kripto para birimi, eleştirilerin odak noktası olmuştu. Ripple firması bu sorunu çözmek için güneş enerjisinden faydalanmaya karar verdi. Bunun için de finansal hizmetler şirketi Nelnet ile ortaklık yaptığını duyurdu.

Bu ortaklık ile birlikte Ripple, ABD güneş enerjisi projelerine kaynak sağlamak için 44 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyor.

Ripple’ın sosyal etki başkanı Ken Weber, kripto endüstrisindeki karbon salınımının azaltılması, şirketlerin temel önceliklerinden biri olması gerektiğine inanıyor.

”Çevreyi kirletmeyen, yenilenebilir enerjinin geleceğini inşa etmek, sadece gelecekteki ekonomik büyümeyi sağlamak için değil, aynı zamanda daha sürdürülebilir bir dünya için her sektörün atması gereken bir adım.

Kripto paraların ve blokchain teknolojisinin kabul edilmesi devam ettikçe, teknolojinin gelecekteki finansal sistemleri destekleyeceği öngörülebilir.”

Ripple tarafından finanse edilen projenin 1.5 milyon dolarlık miktarı ile CO2 sera emisyonunun dengelenmesi amaçlanıyor. Ayrıca Paris iklim anlaşması çerçevesinde daha yeşil bir dünya için projenin kapsamının ileri dönemlerde genişletileceği vurgulanmakta.

Ripple firmasının daha önce de yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik adımlar attığı biliniyor. Consensys ve CoinShares ile beraber Crypto Climate Accord’un bir parçası olduğunu belirtmişti.

En Son Yazılar

Bir Tüccar 137 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 176 Bin Dolar Kazandı!

Sert yükselişler ve düşüşler kripto para sektörünün doğasında bulunuyor. Bu piyasadaki volatilite birçok yatırımcının zengin…

18.02.2024 - 18:11

Crypto Kemal’in Ninjaları, Yatırımcısına Yüklü Kazanç Getirdi! İşte Son Durum..

Kripto Türkiye'nin en büyük NFT koleksiyonu olan Ninja Squad, bugün itibariyle NFT gündemine oturmuş durumda.…

18.02.2024 - 16:23

Lazarus Hack Grubu, Çaldıkları Bitcoin ve Altcoin’leri Hangi Platformda Aklıyor?

Başarılı bir analitik şirketi olan Chainalytics yıllık raporunda, Kuzey Koreli Lazarus Hack grubundaki bilgisayar korsanlarının…

18.02.2024 - 15:46

Bitcoin Boğası Justin Sun, Yeniden Altcoin Toplamaya mı Başlıyor?

Kripto sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Tron'un (TRX) kurucusu Justin Sun, aldığı kararlarla…

18.02.2024 - 13:34

Bir Kripto Balinası Sert Yükselen Bu Altcoin’de Satış Yapmaya Başladı!

Büyük yatırımcılar aldıkları kararlar ile kripto gündemine gelmeye devam ediyor. Kripto para yatırım şirketlerinin yanı…

18.02.2024 - 11:11

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Hafta Sonu Geçiriyor?

Bu hafta sonu itibariyle kripto para sektöründe düşüşlerin daha baskın olduğu görülebiliyor. Lider kripto para…

18.02.2024 - 00:36