Analiz

Ripple’da (XRP) Düşüş Mü Geliyor? – XRP’de Gelişen Negatif Görünümün Detayları ve Fiyat Analizi!

Şüphesiz kripto para piyasasının en tartışmalı coinlerinden biri olan Ripple şirketinin yerel tokeni XRP, bu yükseliş piyasasında sonunda rüzgârı akasına almayı başardı. Bu rüzgârla 5 Mayıs 2018’de gördüğü 1.5 dolar seviyesine kadar yükseliş yaşayan XRP, yayın saati itibariyle 1.36 dolar üzerinden işlem görüyor.

En son 24 Kasım 2020’den gelen düşüş trendini 5 Nisan günü kıran ve ertesi gün uzun zamandır beklenen 1 dolar hedefine ulaşan XRP, kısa süreli %22’lik düşüşün ardından yeniden yükselişine devam etti. 0.9 – 1 dolar aralığındaki 4 günlük yatay seyrin sonunda %50 değer kazanan XRP, günlük grafikte istenmeyen negatif bir görünüme büründü.

Güçlü Ayı Uyuşmazlığı!

Grafikte fiyatın yükselen tepeler yapmasına karşın RSI göstergesinde oluşan alçalan tepelerle birlikte ortaya çıkan ve güçlü ayı uyuşmazlığı olarak bilinen negatif uyuşmazlık, XRP için olumsuz bir durum sergiliyor.

Ripple (XRP) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

Günlük grafikte görülen ve devamında düşüşlerin gelebileceği düşünülen bu formasyonun çekilen fibonacci seviyelerine göre kademeli bir şekilde 0.892 – 0.922 dolar aralığına kadar gerçekleşmesi beklenebilir. Bu düşüş sırasında fiyat aradaki fibonacci seviyelerinden veya önemli psikolojik seviye olan 1 dolardan yeniden yükselişe geçebilir. Grafiklerdeki formasyonlar her zaman tam anlamıyla işlemeyebilir.

4 Saatlik Görünüm

Günlük grafikteki olumsuz havayı 4 saatlik grafikte MACD göstergesinin SAT sinyali olarak bilinen aşağı yönlü kesişim takip ediyor. Ancak grafikte 1.85 doları hedefleyen bir boğa flaması da es geçilmiyor.

Daha önce 1.119 dolarlık zirvenin ardından oluşturduğu boğa flamasını yukarı yönlü kıran ve 1.5 dolar hedefine ulaşan XRP, günlük ve 4 saatlik zaman dilimlerindeki olumsuz şartlara rağmen yeniden aynı formasyonu oluşturuyor gibi görünüyor.

Ripple (XRP) 4 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

Bu formasyonun yukarı yönlü kırılmasıyla beklenen 1.85 dolar hedefinin yanı sıra aşağı yönlü kırılmasıyla da 1.179 – 1.194 dolar aralığına doğru bir geri çekilme olabilir. Fiyatı desteklediği görülen beyaz trend çizginin altında 2 mum kapanışı görülmesi hâlinde yatırımcılar daha aşağı seviyelerden alım yapabilmek için stop olmayı tercih edebilirler.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

Yorumları Göster

En Son Yazılar

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

03.02.2024 - 00:39

Bitcoin (BTC) Yakında Bu Seviyeye Yükselebilir! İşte Sebebi..

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) haberimizin yazıldığı esnada 43 bin dolar seviyelerinden işlem görüyor.…

02.02.2024 - 23:55

Prof. Dr. Özgür Demirtaş: Bu İsim TCMB Başkanı Olursa, Çok İyi Olur!

Kısa bir süre önce Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) başkanı Hafize Gaye Erkan, TCMB'deki görevinden…

02.02.2024 - 22:58

SON DAKİKA: TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, Görevden Affını İstedi!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) başkanı Hafize Gaye Erkan, görevden…

02.02.2024 - 22:14

Ethereum Kurucusu Buterin Bu Altcoin’den Özür Diledi, Yükseliş Yaşandı!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum'un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, son dönemlerde gündeme gelmeye devam…

02.02.2024 - 22:09

SON DAKİKA: Binance’de Listeli Bu Altcoin, Microsoft İşbirliğini Duyurdu!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Aptos…

02.02.2024 - 21:20