Analiz

Ripple’da (XRP) Beklenen Yükselişin Vakti Geldi mi?

Bir zamanlar kripto para piyasasında üçüncü sırada bulunan ve açılan davalar sonrasında hızla değer kaybına uğrayan Ripple (XRP), coinmarketcap verilerine göre 21.7 milyar dolarlık piyasa değeriyle yedinci sırada yer alıyor.

Son bir haftada %20’e yakın yükseliş yaşayan XRP, yayın saati itibariyle 0.478 dolar üzerinden işlem görüyor. Birçok yatırımcının, zararını kurtarmak için yakından takip ettiği XRP’de yükseliş trendi oluşmuş durumda. Ayrıca günlük grafikte dikkat edilirse bir yükselen üçgen görünümü de ortaya çıkıyor.

Ripple (XRP) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

Bu yükselen üçgeninin yukarı kırılması ve bu kırılımın 0.50 – 0.516 dolar aralığının aşılmasıyla olacağı düşünülüyor. Özellikle 0.50 dolar üzerinde günlük mum kapanışlarının gelmesi, bu yükseliş beklentisini güçlendirecektir. Bu durumu destekleyen bir diğer pozitif işaret ise MACD göstergesindeki kırmızı histogramın küçülmesi ve AL sinyaline yaklaşması olarak gösteriliyor.

XRP yatırımcıları, beyaz yükselen trend çizgisi altında 0.369 – 0.397 dolar aralığı olan sarı bölgeye kadar kademeli alım yapabilir ve bu alan altında da stop olmayı tercih edebilirler. Fiyatın yükselişe geçtiği durumda ise önce bahsettiğimiz yeşil alan ve ardından da 0.562 dolarlık ara direnç takip edilebilir. Ayrıca 0.61 – 0.633 dolar aralığı da bir önceki ATH seviyesine yolculuğu başlatabilecek seviye olarak belirtiliyor.

Bollinger Patlaması Yakın!

XRP fiyatının 4 saatlik zaman aralığında Bollinger Bantları açısından oldukça daraldığı söylenebilir. Hatta yayın saati itibariyle fiyatta oluşan yükseliş mumunun bu patlamanın ilk sinyallerini verdiği görülüyor.

Ripple (XRP) 4 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

Bu patlamanın hedefi ise şimdilik 0.552 – 0.560 dolar aralığı olarak gösteriliyor. Ancak ara direnç seviyeleri olan 0.50 ve 0.522 dolar noktalarını gözden kaçırmamak gerekiyor. Kısa vadeli yatırımcıların 0.45 dolar altındaki mum kapanışlarında stop olması doğru stratejiyi sağlayabilir.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

En Son Yazılar

Bitcoin Analisti Crypto Capo: Altcoin Rallisi Çok Yakında Başlıyor!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) son günlerde sert yükselişler gerçekleştiriyor olsa da, altcoin'ler halen…

09.02.2024 - 14:33

Dev Kripto VC’si, Yükselişlerin Ardından Binance’deki Bu Altcoin’de Satış Yapmaya Başladı!

Bugün itibariyle kripto para sektöründe yükselişlerin hakimiyet kurduğu görülüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

09.02.2024 - 13:34

Bitcoin, ETH ve Altcoin’lerde Yükselişler Hızlandı! Son Durum Ne?

Kripto para sektöründeki boğa trendi devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) 47 bin…

09.02.2024 - 12:09

Bitcoin Borsası Binance’den Bu 2 Altcoin’e Güzel Haber! İşte Ayrıntılar..

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, bu sabah itibariyle yeni bir…

09.02.2024 - 10:59

Bitcoin’in 45 Bin Doları Aştığı Gün, Altcoin’ler Nasıl Performans Sergiledi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

09.02.2024 - 00:57

2 Kripto Balinasının, Bitcoin Yükselişe Geçmeden Yüklü BTC Satın Aldığı Ortaya Çıktı!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle yukarı yönlü hareketler sergiledi. Son birkaç gündür…

08.02.2024 - 23:48