Altcoin

Ripple (XRP) Ortağından Büyük Haber: 13.400 ATM Kullanılacak!

Ripple’ın en büyük ortaklarından ve hissedarlarından olan SBI Holdings, ses getirecek bir adım attı. SBI Holdings‘e bağlı ve havale işlemlerine odaklanan iştiraki SBI Remit, Japonya’nın en büyük bankalarından olan Lawson Bank ile masaya oturdu ve anlaşma imzaladı.

SBI Remit, Ripple’ı Sahaya Sürdü

Bankanın ülke içerisinde 13.400’den fazla ATM’si bulunuyor ve hem Japonya içi hem de dışı odaklı transfer işlemlerinde bundan sonra SBI Remit‘in ağı kullanılabilecek. SBI Holdings tarafından yapılan açıklamada SBI Remit’in RippleNet kullandığı belirtildi. Bu da bankanın ATM’leri aracılığıyla yapılacak milyonlarca işlemin Ripple tabanlı teknolojiler sayesinde aktarılacağını gösteriyor.

Kullanıcılar sadece ATM’leri kullanmakla kalmayıp aynı zamanda Japonya içerisinde Lawson Bank’e ait POS cihazlarında da Ripple tabanlı teknolojileri kullanabilecek. Uluslararası havale yapmak isteyen kullanıcılar da şirketin yeni kartın “Remit Card” sayesinde hafta sonları ve resmi tatiller de dahil saniyeler içerisinde bunu gerçekleştirebilecek.

RippleNet Aracılığıyla Transfer Hizmeti

SBI Remit’in ağında 220’den fazla ülke var ve normalde günler süren uluslararası transferler bu teknoloji sayesinde dakikalar içerisinde tamamlanıyor. Ripple’a açılan menkul kıymet davasına rağmen Japonya’dan böyle bir haber gelmesi oldukça olumlu. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse dava sonrası yaptığı açıklamada davanın peşini bırakmayacaklarını belirtse de bu dava kaybedilse bile Japonya içerisinde XRP kullanımının devam edeceğini ima etmişti.

Eğer Ripple, ABD’de açılan bu davayı kaybederse bile Japonya ile Asya bölgesinde elde ettiği güçlü ortaklıklar sayesinde değerini korumayı başarabilir.

En Son Yazılar

Bitcoin (BTC) Bugün Yükselişe Geçti! İşte En Çok Artan Altcoin’ler..

Kripto para sektöründe bugün itibariyle yükselişlerin baskın olduğu görülebiliyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)…

08.02.2024 - 00:28

Bitcoin Son Dakikalarda 44 Bin Doları Aştı! İşte Apple Kurucusunun BTC Fiyat Tahmini..

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden bir tanesi olan Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak, lider kripto…

07.02.2024 - 23:22

ABD’deki Bazı Bankalar, Müşterilerinin Bitcoin (BTC) Satın Almasını Engellemeye Çalışıyor!

Dünyanın en büyük ekonomilerinden bir tanesi olan Amerika Birleşik Devletleri (ABD), kripto karşıtlığı ile tanınıyor.…

07.02.2024 - 22:14

SON DAKİKA: Binance’deki Bu Altcoin Yakım Duyurusunu Paylaştı, Yükseliş Yaşandı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Gala (GALA), yeni bir yakım…

07.02.2024 - 21:12

49 Yıllık Analist: Bitcoin’de (BTC) Ralli Daha Yeni Başlıyor!

Finans piyasalarında yakından takip edilen bir isim olan Peter Brandt, dönem dönem kripto varlıkları da…

07.02.2024 - 20:55

SON DAKİKA: ARK Invest, Spot Ethereum ETF Başvurusunda Düzenleme Yaptı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre ARK/21 Shares, spot Ethereum ETF başvurusunda staking konusunda düzenlemeye gitti.…

07.02.2024 - 20:01