Analiz

Ripple (XRP) Kritik Alanda – İşte Önemli Seviyeler!

Kripto piyasasının çalkantılı coin’i olan ama bir o kadar da sevilen ve ”Fiyatı Ucuz” olarak tanınan Ripple (XRP), kötü günlerin ardından haftaya %10’luk bir yükselişle başladı. Aldığı darbelerle oldukça yüksek değer kaybına uğrayan XRP, coinmarketcap’e göre 20 milyar dolarlık piyasa değeriyle kripto paralar arasında 7.sırada yer alıyor.

Karar Aşaması

Yayın saati itibariyle 0.44 dolar üzerinden alıcı bulan XRP, 4 saatlik grafikte 1 Şubat’tan bu yana gelen düşüş trendindeki direnç alanını deniyor. Şubat ayının son haftasında 0.365 dolara kadar gerileyen fiyat, alış tepkisiyle birlikte yükselişe geçti. Bu yükselişin ardında 0.438 dolarlık direnç üzerine çıkan XRP’nin bir karar aşamasında olduğu görülüyor.

Ripple (XRP) 4 Saatlik Görünüm – Kaynak: Tradingview

4 Saatlik grafiğimizde bu düşüş trendi direnç alanının kırılması halinde XRP’yi 0.48 – 0.51 dolar aralığındaki kırmızı yatay direnç alanı bekliyor. Bu alanın aşılması halinde XRP fiyatında kademeli olarak 0.64 dolara kadar yükseliş görülebilir.

Fiyatın bu iki önemli direnç alanından reddedilmesi halindeyse 0.365 – 0.395 dolar aralığına kadar bir düşüş yaşanabilir. Yatırımcıların bu düşüş durumunda ara desteklerden alım yapmaları ve bu yeşil destek alanının altında stop olmaları, doğru stratejiyi oluşturacaktır.

Ayrıca fiyatın bu direnç alanları üzerinde kapanış yapması da alım fırsatı yaratabilir ve böyle bir durumda alım noktasının altındaki desteğe stop koymak zarar oranını azaltabilir.

Günlük Grafikte Boğa Bayrağı!

XRP fiyatında 2 – 13 Şubat aralığında görülen yükseliş trendi sonrasında iki paralel trend çizgisi arasında hareketler görülüyor. Bu hareketlere göre burada bir bayrak oluşumu hatta öncesinde yaşanan yükseliş trendi neticesinde boğa bayrağı var denilebilir.

Ripple (XRP) Günlük Görünüm – Kaynak: Tradingview

XRP’nin bu formasyon içerisinden çıkıp üst trend çizgisini kırması ve 0.50 dolarlık direnç seviyesini geçmesi halinde söz konusu formasyon hedefi olan 0.70 dolara bir yükseliş görülebilir. Bu yükseliş sırasında ise fiyatın ara direnç seviyelerinde dinlendiği görülebilir ve hatta geri çekilmelerde alış yapılabilir. Yatırımcılar, bu geri çekilmelerde 0.50 dolara stop koymayı tercih edebilirler.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

Yorumları Göster

En Son Yazılar

DWF Labs, Bitcoin Borsası Binance’de Listeli Bu Altcoin’de Satış Yapıyor!

En önemli kripto para yatırım şirketlerinden bir tanesi olan DWF Labs, attığı adımlarla yatırımcıların dikkatini…

15.02.2024 - 13:02

Dev Kripto Balinası, Bitcoin (BTC) Sattı Bu Altcoin’i Satın Aldı!

Kripto para sektöründeki olumlu trend devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) halen 52…

15.02.2024 - 11:49

SICAK GELİŞME: Bitcoin Borsası Binance, Bu 3 Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Kısa bir süre önce paylaşılan resmi duyuru metnine göre dev kripto para borsası Binance'in yatırım…

15.02.2024 - 10:48

İşte Bitcoin’in 52 Bin Dolara Yükseldiği Gün En Çok Artan Altcoin’ler!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle çok uzun bir sürenin ardından 52 bin…

15.02.2024 - 01:21

Santiment: Bitcoin’de (BTC) 52 Bin Dolar Zirve Olabilir!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle yaşadığı yükselişler ile birlikte 52 bin dolar…

15.02.2024 - 00:25

Selcoin Bitcoin’de (BTC) Satış Yaptı, Gözünü Altcoin’lere Çevirdi!

Türk kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Selcoin, bugün itibariye yeni bir…

14.02.2024 - 23:31