Analiz

Ripple (XRP) Fiyatında Yeni Hedefler Ne? – XRP Yeniden Bir Düşüş Dalgası Yaşar Mı?

Bugün itibariyle uzun süredir sancılı bir dönem geçiren ve yatırımcılarının karın ağrısı çektiği Ripple (XRP), nihai hedef olan 1 doların üstüne çıktı. Bu yükselişle 44 milyar dolar piyasa değerine ulaşan XRP, yayın saati itibariyle günün en yüksek seviyesinden %10 geride 1 dolar üzerinden alıcı buluyor.

Bir önceki XRP analizimizde günlük grafikteki düşüş trendini yukarı yönlü kıran fiyatın bir hafta gibi kısa bir sürede %100’ün üzerinde yükseldiği görülüyor. Son 24 saat içinde %77 yükselen ve oldukça dik bir mum oluşturan XRP’de teknik anlamda günlük grafiğin biraz yerine oturması beklenebilir. Şu birkaç gün fiyatın yükseliş yaşadığı bu yeni alanda fiyat keşfi yapacağı düşünülüyor.

Günlük grafiği yine de değerlendirmek isteyen analistlerin grafik üzerinde 24 Kasım 2020’deki swing high’dan yani en yüksek seviyeden 29 Aralık 2020’deki swing low’a yani en düşüğe fibonacci düzeltmesi uyguladıkları görülüyor.

Ripple (XRP) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

Bu bağlamda oluşturan fibonacci seviyelerine göre fiyatın karşısındaki önemli direnç alanının 1.156 – 1.175 dolar aralığı olduğu ortaya çıkıyor. Ayrıca 1.236 fibonacci seviyesi olan 0.924 doların üstünde gün kapanışı yapılmasının fiyatın bu seviyelerdeki güvenliğini sağlayabilir.

Saatlikte Hedef 1.219 Dolar!

Bu sefer her zamanki gibi 4 saatlik grafiği değerlendirmek yerine daha çok yerine oturmuş ve mumların hareketlerinin daha rahat göründüğü saatlik grafiği kullanmayı tercih ediyoruz.

Bugün saat 17:00’dan bu yana oluşan mumlarda görülen yükseliş trendine göre çekilen yeşil trend çizgisinin fiyata her defasında destek olduğu görülüyor. Bu bağlamda da fiyatın basamak şeklinde her yükselişinin ardından bu çizgiyi ziyaret ettiği ortaya çıkıyor. Bu hareketler değerlendirilmesine göre grafik üzerinde fibonacci temelli uzatma uygulanıyor.

Ripple (XRP) Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

Uygulanan bu fibonacci aracının XRP fiyatında yeşil çizgi altına bir gerileme ya da 0 noktası olan 0.9108 dolar altına inmediği sürece hedefin 1.219 dolar olduğu belirtiliyor. Buna göre bu seviyeler altında kısa vadeli ve bu formasyona uymak isteyen yatırımcılar stop olmayı tercih edebilir. Ayrıca StochRSI göstergesinin de bu yükselişi desteklediği görülürken yazım sırasında fiyat yükseliyor.

Son olarak temel anlamda XRP’yi değerlendirdiğimizdeyse XRP’nin kısıtlı bir arzının olmaması ve Jed McCaleb gibi bir satıcısının olması XRP’ye olan güveni zedeliyor. Bu durum XRP yatırımcılarında yeni bir düşüş dalgası yaşanma ihtimali düşüncesini akıllara getirirken yatırımcıları tedirgin ediyor.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınız bizzat kendiniz alınız.

En Son Yazılar

İşte Bitcoin’in 50 Bin Dolara Yükseldiği Gün, En Çok Artan Altcoin’ler!

Kripto para sektöründe yeni hafta fazlasıyla iyi başladı. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yeni…

13.02.2024 - 00:45

SON DAKİKA: Franklin Templeton, Spot Ethereum ETF Başvurusu Yaptı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre Franklin Templeton isimli varlık yönetim şirketi, spot Ethereum ETF başvurusu…

12.02.2024 - 23:39

Dev Yatırım Şirketi Kurucusu, Bitcoin’de (BTC) Yeni Fiyat Hedefi Verdi!

Yatırım şirketi Mechanism Capital'in kurucu ortağı Andrew Kang, lider kripto para birimi Bitcoin'e (BTC) yönlendirilebilecek…

12.02.2024 - 23:15

SON DAKİKA: Binance’deki Bu Altcoin, Yeni Launchpad’ini Duyurdu! Fiyat Tepki Veriyor..

Son dakikalarda dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan BakerySwap (BAKE), yeni launchpad'ini…

12.02.2024 - 22:23

Ark Invest CEO’su: Bitcoin ve Ethereum Dışındaki Kripto Paraların ETF’leri Onaylanmayabilir!

Dev varlık yönetim şirketi Ark Invest'in CEO'su Cathie Wood, kısa bir süre önce kripto varlık…

12.02.2024 - 21:38

Crypto Capo: Bitcoin Düşüşe Geçecek Ama Altcoin’ler Yükselecek!

Kripto para sektörünün en çok tanınan analistlerinden bir tanesi olan Crypto Capo, kısa bir süre…

12.02.2024 - 21:07