Ripple (XRP)

Ripple ve CEO’suna Karşı Yeni İddia: XRP Fiyatı İle İstedikleri Gibi Oynadılar

Kripto para sektörünün rekor üzerine rekor kırdığı bir dönemde XRP’nin yerinde sayması, yatırımcıların endişesini arttırmaya devam ediyor. XRP fiyatı basın saati itibarıyla 0,54 dolardan işlem görüyor ve dava ile ilgili ortaya çıkan yeni bir gelişme düşüş etkisini arttırabilir.

SEC, Ripple’a Karşı Vites Arttırdı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından 18 Şubat tarihinde mahkemeye verilen yeni bir iddianame, Ripple davasını karıştıracak gibi gözüküyor. Davacı taraf, Ripple ve iki yöneticisi Chris Larsen ile Brad Garlinghouse’ın 2013 yılından başlayarak menkul kıymet yasalarını ihlal ettiğini ve XRP fiyatını maniple ettiğini vurgulamakta.

SEC, 2013 yılından bu tarihe kadar davalıların 14,6 milyar dolar adet XRP sattığını vurgulamakta. Bunun anlık değerinin ise 1,38 milyar dolara ulaştığı ve bunların Ripple’ın işlemlerini desteklemenin yanı sıra Larsen ve Garlinghouse’ı zengin etmek için kullanıldığı ifade ediliyor.

İddianamede Garlinghouse’ın XRP’nin lisanssız satışları ile 600 milyon dolardan fazla kazanç sağladığı da belirtilmekte. SEC, Garlinghouse ve Larsen’in farklı borsaların XRP listelemesi için “teşvik programı” adı altında bizzat para teklif ettiğini de e-postalarla kanıtlamış durumda.

Garlinghouse’ın özellikle ABD’deki borsalarla anlaşma sağlayıp XRP’nin listelenmesini, daha sonra ise XRP satışlarını arttırmayı planladığı belirtiliyor. 2015 yılında Ripple’ın piyasa yapıcılarından birisinin Garlinghouse ve Larsen’in isteği üzerine XRP satışını durdurması ise piyasanın maniple edildiğine işaret etmekte.

Henüz Ripple davasının ilk duruşması gerçekleştirilmemiş olsa da SEC’nin net kanıtlarla ilerlemesi, XRP yatırımcılarını endişelendirmekte.

En Son Yazılar

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28