Ripple (XRP)

Ripple Kurucu Ortağının Kısa Sürede Ne Kadar XRP Satacağı Açıklandı

Ripple’a açılan menkul kıymet davasının en büyük sebeplerinden birisi de kurucuların XRP’leri kendi amaçları için kullanması. Ripple kurucu ortağı Chris Larsen ve CEO’su Brad Garlinghouse bu sebeple dava edilse de asıl satış yapan Jed McCaleb ise bunu sürdürmekte.

Ripple Kurucu Ortağı Bu Hafta Yine XRP Satacak

Ripple’ın kurucu ortağı olmasına rağmen daha sonra rakip proje Stellar’ı hayata geçiren McCaleb, devamlı olarak XRP satışı yapıyor. Ünlü ismin elindeki milyarlarca adet XRP’nin satışının tahmini olarak 2021 sonunda veya 2022 ortasında bitmesi bekleniyor. Bu da aslında kısa vadede satış baskısının artabileceğini göstermekte.

Whale Alert tarafından aktarılan bilgilere göre Jed McCaleb’in cüzdanına yine milyonlarca adet XRP gönderildi. Toplamda 277 milyon dolar değerinde 627 milyon adet XRP gönderilirken bunların ne kadarlık bir sürede satılacağı da açıklandı.

Leonidas Hadjiloizou tarafından açıklanan bilgilere göre pazar gününe kadar her gün 13.169.006 adet XRP satılmak için McCaleb’in cüzdanından ayrılacak. Leonidas önümüzdeki birkaç haftalık süre içerisinde McCaleb’in 8 milyon ila 18 milyon arasında XRP satacağını düşünüyor.

Bu da zaten belini doğrultamayan ve 0,50 doların altında kalmaya devam eden XRP fiyatı için oldukça olumsuz bir gelişme. XRP/USD işlem çifti basın saati itibarıyla 0,43 dolardan işlem görüyor ve bu kötü haber ile 0,30 dolar bandına gerilemesi bile muhtemel.

McCaleb’in yapacağı satış miktarı 24 saatlik ticari hacme göre önemsiz olsa da bunun yatırımcılar üzerindeki psikolojik etkisi bir hayli büyük.

En Son Yazılar

Almanya, 1.2 Milyar Dolarlık Bitcoin’e El Koydu! Bu BTC’ler Satılacak mı?

Bugün itibariyle ticari korsanlık web sitelerini hedef alan bir vergi soruşturmasında Alman polisi, son günlerde…

30.01.2024 - 23:16

Binance’deki Bu Altcoin Bugün ATH Tazeledi, Satışlar Yapılmaya Başlandı!

Kripto para sektöründeki kritik dönemeç devam ediyor. Piyasada alıcılar her ne kadar baskın olsa da,…

30.01.2024 - 22:20

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12

Standard Chartered Bank: SEC Bu Tarihte Spot Ethereum ETF’lerini Onaylayacak!

Kripto para yatırımcıları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), spot Ethereum için spot Bitcoin…

30.01.2024 - 19:01

Ethereum Kurucusu Buterin Bu Altcoin’i Övdü, Yükseliş Yaşandı!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum'un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, son dönemlerde yaptığı paylaşımlarla gündeme…

30.01.2024 - 18:14