Altcoin

Rekor Üzerine Rekor Kıran NFT Projesi, Irkçılık Yüzünden Dibi Gördü

NFT sektöründeki çılgınlık bir nebze durulma sinyalleri veriyor olsa da bazı koleksiyonların fiyatının her zaman yüksek olmaya devam ettiği biliniyor. Kısa süre önce bu çılgınlık Mekaverse projesinde görülürken, bunun devamında piyasaya sürülen Jungle Freaks ise kesinlikle Mekaverse’ün yerini aldı.

Jungle Freaks koleksiyonu bir baba ve oğlu tarafından piyasaya sürüldü. Yılların karikatüristi George Trosley ve oğlu tarafından geliştirilen koleksiyon bir noktada 1,5 ETH ve üzerinde taban fiyata ulaştı. Buna rağmen şu an bunu 0,15 ETH’den satmak bile bir hayli zor gözüküyor.

1,5 ETH’den Dip Noktaya

Popüler NFT koleksiyonunun değerinin düşmesine neden olan temel sebep ise Trosley’in 1970’li yıllarda çizdiği karikatürler oldu. Trosley’in karikatürlerinin ağır ırkçılık içerdiği ve KKK isimli grubu desteklediği görülmekte.

Amerikalı film şirketi SpectreVision kurucu ortağı ve ünlü aktör Elijah Wood da bu karikatürlerin ortaya çıkmasından sonra NFT’sini sattığını ve bu projenin hiçbir şekilde parçası olmak istemediğini belirtti.

Trosley ve oğlu bu konuda açıklamalar yapıp “geçmişin geçmişte kaldığını”, şu an çok değiştiklerini vurgulasalar da editörel politika gereği paylaşamayacağımız karikatürlerin bir hayli ağır olduğu görülmekte.

Jungle Freaks ekibi gelen satış baskısına rağmen projeden vazgeçmediklerini vurgulasalar da projenin içerisindeki birçok kullanıcının en ucuz fiyattan bunları satmaya başladığı ancak alıcı çıkmadığı görülmekte. Bu durum ise yakın sürede etkisini kaybetmeyecek gibi gözüküyor.

En Son Yazılar

SON DAKİKA: ABD’de Öncü Tarım Dışı İstihdam Verisi Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Bugün itibariyle kripto para sektöründe satıcıların baskın olduğu görülüyor. Bu akşam ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 16:30

QRDO Vakfı ve EQ LAB, Warden Protokolünü Başlatmak İçin Stratejik Ortaklık Duyurusunda Bulundu

QRDO ekosisteminin büyümesi ve gelişmesine adanmış olan QRDO Vakfı, Warden Protokolünü başlatmak için önde gelen…

31.01.2024 - 15:38

Bir Kripto Balinası, Son Düşüşlerde Bu Altcoin’i Topluyor!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle düşüşlerin meydana geldiği görülüyor. Yeniden kademe kademe düşüş yaşayan lider…

31.01.2024 - 15:28

Bitcoin, ETH ve Altcoin’lerde Düşüşler Hızlandı! Sebebi Ne?

Kripto para sektöründe kritik süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'de (BTC) dün öğlen…

31.01.2024 - 14:22

Bitcoin Borsası Binance’den Bu Altcoin’e Güzel Haber!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile kripto gündemine geliyor. Başarılı borsanın destek verdiği…

31.01.2024 - 13:07

Bitcoin ve Altcoin’lerde Gözler FED Faiz Kararına Çevrildi! Saat Kaçta Açıklanacak?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle yatırımcıların gözleri ABD Merkez Bankasının (FED) faiz kararına çevrilmiş durumda.…

31.01.2024 - 12:35