Altcoin

RALLİ GELİYOR: Bitcoin’de Yükselişler Duruldu, Şimdi Sıra Altcoin’lerde!

Kripto para sektöründe son dönemlerde Bitcoin‘in sert bir şekilde yükseliş yaşadığı net bir şekilde görülebilmekte. Son yükselişleri ile birlikte 21 bin dolar seviyelerinin üzerine tırmanan BTC, sektördeki havanın tamamen değişmesini sağlamış durumda.

Her ne kadar Bitcoin’in yükselişleri sırasında bazı altcoin‘ler devasa miktarda değer kazanmış olsa da, halen altcoin’lerde beklenen yükselişler meydana gelmemiş gibi gözükmekte.

Birçok altcoin’in zirve seviyesinden yüzde 90-99 oranında düşüş yaşadığını düşünürsek, ortalama yüzde 30’luk artışlar yatırımcıları tatmin etmemekte.

Altcoin’lerde beklenen devasa yükselişlerin başlamama sebebinin net bir şekilde Bitcoin dominans tablosu olduğu görülüyor. Bitcoin ile birlikte günlerdir sert bir şekilde yükselen BTC dominansı, altcoin’lerin yükselmesini engelledi.

12 Haziran 2022 tarihinden 9 Eylül 2022 tarihine kadar yüzde 48 seviyesinden yüzde 38 noktasına gerileyen BTC dominans tablosu, şuan itibariyle bu düşüşün bir düzeltmesini yapıyor gibi gözükmekte.

Fibonacci düzeltmesine göre normal şartlar Bitcoin dominans tablosunun yükselişleri yüzde 43.18 – 43.36 seviyelerinde son bulması beklenmekte.

Haziran ve eylül ayları arasında yaşanan düşüşün yarısını geri kazanacağı tahmin edilen BTC dominans tablosu, yüzde 43.18 – 43.36 aralığından tekrardan yüzde 40’lı seviyelere kadar bir düşüş yaşayabilir.

Bitcoin dominans tablosunda yaşanabilecek bu olası düşüşler ise lider kripto para birimi Bitcoin’in 20 bin dolar seviyesinin üzerinde kalmayı başarması, yeni bir altcoin rallisinin başlamasını sağlayabilir.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

SON DAKİKA: Hackerlar Ripple’ı Hedef Aldı, Yüklü XRP Hırsızlığı Yapıldı!

Son dakikalarda bir blockchain dedektifi olan ZachXBT'nin aktardığı bilgilere göre bilgisayar korsanları Ripple'a (XRP) saldırdı.…

31.01.2024 - 17:09

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Marjinde Listeleyecek!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bugün itibariyle popüler borsa resmi…

31.01.2024 - 17:02

SON DAKİKA: ABD’de Öncü Tarım Dışı İstihdam Verisi Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Bugün itibariyle kripto para sektöründe satıcıların baskın olduğu görülüyor. Bu akşam ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 16:30

QRDO Vakfı ve EQ LAB, Warden Protokolünü Başlatmak İçin Stratejik Ortaklık Duyurusunda Bulundu

QRDO ekosisteminin büyümesi ve gelişmesine adanmış olan QRDO Vakfı, Warden Protokolünü başlatmak için önde gelen…

31.01.2024 - 15:38

Bir Kripto Balinası, Son Düşüşlerde Bu Altcoin’i Topluyor!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle düşüşlerin meydana geldiği görülüyor. Yeniden kademe kademe düşüş yaşayan lider…

31.01.2024 - 15:28

Bitcoin, ETH ve Altcoin’lerde Düşüşler Hızlandı! Sebebi Ne?

Kripto para sektöründe kritik süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'de (BTC) dün öğlen…

31.01.2024 - 14:22