Borsa

Putin’den Para Çekimleri İle İlgili Yeni Yasak: Bugün Başlıyor!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş son hız devam ederken Rusya Başkanı Vladimir Putin bugün ilginç bir yasak daha getirdi. Daha önce Rus vatandaşlarının yurtdışına döviz çıkarmasını yasaklayan Putin, şimdi ise yabancıların Rusya’daki varlıklarını satıp çıkarmasını engelliyor.

Rusya’da Yeni Sermaye Yasağı Uygulanıyor

Rusya Başbakanı Mikhail Mishustin tarafından yapılan açıklamada, Rusya’daki yabancı yatırımcıların 10.000 doları aşan miktarlarda dışarıya para çıkarmasının yasaklandığı vurgulandı.

Bu hamle, ülkedeki sermaye kaçışını engellemeye yönelik olsa da, bunun çok daha ciddi sonuçlar doğurması beklenebilir. ABD ve Avrupa’dan gelen sert yaptırımlar nedeniyle sarsılan Rus ekonomisi, şimdi ise büyük bir panik ile anılıyor.

Mishustin, yabancı yatırımcıların bu yasak ile Rusya’daki varlıklarını satmadan önce bir kere daha düşünebileceğini ve bunun aslında fırsat olduğunu aktardı. Yabancı yatırımcıların şu an politik baskı altında karar vermeye zorlandığını belirten Mishustin, bunun yaptırımlar nedeniyle olduğunu da aktardı.

Rus hükümeti buna ek olarak brokerların yabancılara ait emtiaları ve menkul kıymetleri Moskova Borsasında satmasını da yasakladı.

Ruble, pazartesi günü %30 değer kaybetti ve arttırılan faiz oranına rağmen Ruble inanılmaz bir şekilde değer kaybediyor. Enflasyonun yükseldiği, Rublenin daha fazla değer kaybettiği ve yatırımcıların kaçtığı ülkede iflas ise yakın olabilir.

Rusya’nın CDS primine bakıldığında bunun 1653 seviyesine geldiği ve bunun aslında %68,20’lik iflas ihtimaline denk olduğu görülüyor. Rusya şu an bir hayli kötü durumda ve Bitcoin (BTC) buna ve küresel ekonomik krize karşılık olarak yükseliyor.

En Son Yazılar

Dev Kripto VC’si, Bu Popüler Altcoin’de Satış Yapıyor! İşte Son Veriler..

Kripto yatırım şirketlerinin hamleleri kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkilemeye devam ediyor. Kripto VC'lerinin satın alım…

05.02.2024 - 18:09

SON DAKİKA: Binance’deki Bu Altcoin Yeni Anlaşmayı Duyurdu, Ani Sıçrama Yaşandı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre Ethereum üzerinde çalışan bir alan adı protokolü olan Ethereum Name…

05.02.2024 - 17:04

Kurumsal Yatırımcılar Bitcoin Fonlarına Akın Ediyor! BTC’de Her Düşüş Bir Fırsat mı?

Kripto para sektöründe her ne kadar spot Bitcoin ETF'lerine yönelik heyecan sona ermiş olsa da,…

05.02.2024 - 16:42

Bitcoin Borsası Binance’den Kullanıcı Verileri mi Sızdırıldı? İşte Resmi Açıklama..

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, dünyada olduğu gibi ülkemizde de…

05.02.2024 - 15:28

Dev Kripto Balinası, Binance’deki Bu Altcoin’de Satış Yapıyor!

Büyük kripto para yatırımcılarının alım satım hamleleri, kripto varlıkların fiyat hareketlerini doğrudan etkilemeye devam ediyor.…

05.02.2024 - 14:13

Crypto Capo, Yeni Bir Bitcoin Fiyat Analizi Paylaştı! İşte BTC’de Yaşanacaklar..

Kripto para sektörünün en önemli analistlerinden bir tanesi olan Crypto Capo, çok uzun bir süre…

05.02.2024 - 13:08